Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«Υπόμνημα» για πιο άγριες ημέρες

Αποθρασύνθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και μας υπόσχεται ημέρες ακόμα πιο άγριες από αυτές που ζήσαμε ως σήμερα. Στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες, μετά τα... επιτεύγματα των πρώτων 15 μηνών, είναι ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό, η συνέχιση των ανατροπών στις ΔΕΚΟ στα πρόπυπα της συμφωνίας του ΟΤΕ, η εκποίηση των δημοσίων υποδομών στο ιδιωτικό κεφαλαίο κλπ. Αυτά αναφέρονται σε υπόμνημα με θέμα την οικονομία και την οικονομική πολιτική που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο απευθύνεται - προφανώς- στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, εντός και εκτός Ελλάδας, τους οποίους διαβεβαιώνει για τις προθέσεις της κυβέρνησης να κάνει ακόμη περισσότερα για την... ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας».

Στην εισαγωγή επιχειρείται μια διαχωριστική γραμμή, για το τι παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το Μάρτη του 2004 από το ΠΑΣΟΚ, όπου επιδίδεται σε καταστροφολογία (χαμηλή παραγωγικότητα, οξυμένο δημοσιονομικό πρόβλημα) αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στις ταξικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ευθαρσώς αναφέρει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στις κατευθύνσεις της στρατηγικής της Λισαβόνας, ενώ μάλιστα προκαλούν, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική πολιτική γίνεται αποδεκτή από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Σαν προτεραιότητες ως το τέλος του χρόνου θέτουν 8 στόχους. Αυτοί είναι: Ασφαλιστικό, λειτουργία ΔΕΚΟ, Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας, νέες αποκρατικοποιήσεις, έλεγχος δημοσίων δαπανών, περιορισμός γραφειοκρατίας και Δ' ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ