Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΑΞΙ
Διαμαρτύρονται οι ταξιτζήδες για τα 40 ευρώ

Με ανάθεση και όχι διαγωνισμό η προμήθεια του ειδικού σήματος

Χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση, όπως ακριβώς είχε δρομολογηθεί η διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ στην κατασκευή και προμήθεια ειδικού ηλεκτρονικού σήματος, με το οποίο αναγνωρίζεται η γνησιότητα των ταξί. Και ενώ το κόστος του συγκεκριμένου σήματος είναι μηδαμινό (αρμόδιοι εκτιμούν πως κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 ευρώ) οι ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων καταβάλλουν για την προμήθειά του το όχι και ευκαταφρόνητο ποσό των ...40 ευρώ!

Για όσους δεν προμηθευτούν μέχρι τις 31 του Αυγούστου 2005 το ειδικό σήμα γνησιότητας (η επικόλληση ξεκίνησε από την 1η του Ιούνη και στην επαρχία έχει τοποθετηθεί περίπου το 80% των σημάτων), προβλέπονται από την 1η του Σεπτέμβρη κυρώσεις (αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας).

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι οποίοι ζητούν από τη Δικαιοσύνη να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών. Οπως επισημαίνουν σε επιστολή τους οι συνδικαλιστές των αυτοκινητιστών ταξί, η διαδικασία που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και διατηρήθηκε ως έχει από τη νυν, γεννά βάσιμες υποψίες, καθώς άλλες εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το ίδιο σήμα με 5 ευρώ και όχι 40 ευρώ που διατίθεται σήμερα!

Οι αυτοκινητιστές ταξί θεωρούν υπερβολικό το κόστος για την απόκτηση του ηλεκτρονικού σήματος και τονίζουν ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν υποχρεωθεί σε αλλεπάλληλες δαπάνες για την αλλαγή ταξίμετρων, την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών, την αντικατάσταση των οχημάτων τους, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ