Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαράτσι «εισόδου» στους μικρέμπορους

Αγανακτισμένοι είναι οι μικρέμποροι που καθημερινά προμηθεύονται προϊόντα για τα καταστήματά τους από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ, μετά την απόφαση της Διοίκησης να επιβάλει χαράτσι εισόδου - εξόδου στο χώρο της αγοράς. Η αρχή έγινε πριν από χρόνια με το χαράτσι ύψους 2 ευρώ, που επιβλήθηκε στους αγρότες παραγωγούς οι οποίοι τροφοδοτούν την ΚΑΘ ΑΕ.

Το τέλος εισόδου - εξόδου για τους μικρεμπόρους που κάνουν τις αγορές τους από την ΚΑΘ ΑΕ, είναι κλιμακούμενο: Για οχήματα που κουβαλούν εμπόρευμα έως 2 τόνους, το κόστος είναι 1,5 ευρώ, για οχήματα φορτωμένα μέχρι 15 τόνους, το κόστος είναι 2,5 ευρώ και για πάνω από 15 τόνους, το κόστος είναι 3,5 ευρώ.

Μπορεί να θεωρείται μικρό, όμως οι μικρέμποροι θεωρούν πως σίγουρα ανοίγει το δρόμο και ίσως και την όρεξη για νέες επιβαρύνσεις ακόμη υψηλότερου κόστους, με δεδομένο πως η ΚΑΘ είναι πλέον μια ΑΕ που προοπτικά θα πρέπει να προσαρμοστεί στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά.

«Τους παρέχουμε ασφάλεια με τους σεκιούριτι, δυνατότητα στάθμευσης, και καθαριότητα», είπε ο Διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ ΑΕ Α. Αναγνωστίδης για να πείσει πως τα χρήματα που εισπράττονται αποδίδονται πίσω. Και επέμενε πως η ΚΑΘ ΑΕ δε λειτουργεί με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ