Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα δημόσια έργα να διαχειρίζονται από ενιαίο κρατικό φορέα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει με ανακοίνωσή του:

«Επιβεβαιώνεται και από τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας, ότι για να κατοχυρωθούν τα δημόσια έργα ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπόρευμα, απαιτείται η δημιουργία, ενιαίου κρατικού φορέα που θα δρα με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας.

Διπλά και τριπλά θα πληρώσει ο εργαζόμενος, ως φορολογούμενος και ως χρήστης την παράδοση απ' την κυβέρνηση στους μονοπωλιακούς ομίλους της κατασκευής και λειτουργίας των δημόσιων έργων υποδομής και των υπηρεσιών μέσα απ' τις περιβόητες συμπράξεις. Ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση κατασκευής των έργων θα διαμορφώνονται με γνώμονα τις άμεσες ανάγκες κερδοφορίας κάθε ιδιωτικής επιχείρησης.

Η ΝΔ κινείται με επιτάχυνση στον αντιλαϊκό δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θωρακίζει τις ληστρικές συμβάσεις των συμπράξεων για τα μεγάλα έργα υψηλού προϋπολογισμού, με αποφάσεις της Βουλής.

Η διέξοδος βρίσκεται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής. Απαιτείται η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων του κεφαλαίου. Χρειάζεται συσπείρωση και πάλη κατά των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ