Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: «Το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των δημοσίων επενδύσεων, περιγράφει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Αύγουστο. Το νομοσχέδιο επιτρέπει τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή και εκμετάλλευση έργων αξίας έως 200 εκατ. ευρώ, και αφορά όχι μόνον τον στενό δημόσιο τομέα, αλλά επεκτείνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και στους δήμους και τις νομαρχίες. Οπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είτε θα καταβάλλει τμηματικά "ενοίκιο" στον ιδιώτη επενδυτή είτε θα επιβαρύνονται οι χρήστες» (Από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Καθημερινής»

«ΥΠΕΝΟΙΚΙΑΣΗ»: «Η μέχρι τώρα πρακτική έχει αποδείξει ότι η σύμπραξη του Δημοσίου με ιδιώτες για την κατασκευή έργων, στο βαθμό που εφαρμόστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είχε θετικά αποτελέσματα. Ομως η κυβέρνηση δε φαίνεται να αξιοποιεί αυτή την εμπειρία, χάρις στην οποία έγιναν πραγματικότητα έργα όπως η Αττική Οδός και η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου...

... Προφανώς η κυβέρνηση, αδυνατώντας να επανιδρύσει το κράτος όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, το ...υπενοικιάζει σε ιδιώτες». (Από τις «Ριπές» των «Νέων»).

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...: «Παρά τις τεράστιες εισροές κοινοτικών πόρων στα 24 χρόνια εφαρμογής της ΚΑΠ στη χώρα μας, η ανταγωνιστικότητα του αγροτικού μας τομέα φθίνει διαρκώς, ενώ τα εισοδήματα των παραγωγών διατηρούνται χαμηλά...

...Οι αγρότες δεν είναι "χαμένη υπόθεση" για την οικονομία, όπως θεωρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα ελληνικά προϊόντα είναι από τα ποιοτικότερα της Ευρώπης. Για να κατακτήσουν ξανά τις αγορές πρέπει οι παραγωγοί να λειτουργούν με επιχειρηματικό πνεύμα και το κράτος να διασφαλίζει την προβολή των προϊόντων και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δράσης». (Ο Π. Αμυράς στον «Ελεύθερο Τύπο»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ