Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
ΦΤΗΝΗ Η ΖΩΗ των εργαζομένων

Τις εγκληματικές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς αναδεικνύει ο θάνατος 52χρονου σερβιτόρου σε μεγάλο ξενοδοχείο

Ενας 52χρονος σερβιτόρος στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης» πέθανε χτες το πρωί αβοήθητος πάνω στο μεροκάματο, λίγη μόλις ώρα αφ' ότου ανέλαβε τη βάρδια του. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ήταν οι μοναδικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν το συνάδελφό τους, καθώς την ώρα εκείνη δεν υπήρχε γιατρός Εργασίας στο χώρο του ξενοδοχείου. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο γιατρός Εργασίας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στους καθημερινούς κινδύνους που προκύπτουν από την εντατικοποίηση της δουλιάς στο όνομα της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.

Ο θάνατος του 52χρονου εργάτη φέρνει πάλι στο προσκήνιο τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» και σύμφωνα με τα οποία, στα εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αναλογούν μόλις 100 (!) ειδικευμένοι γιατροί Εργασίας. Η διατίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυρίαρχη πολιτική και ο προσχηματικός χαρακτήρας του θεσμού, επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι με νόμο δίνεται το δικαίωμα σε ιδιωτικές εταιρίες, να καλύπτουν μέχρι και 300 επιχειρήσεις με ένα μόνο γιατρό Εργασίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ