Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος ευθύνεται για το ρουσφέτι;

Αντιγράφουμε από τη χτεσινή «Καθημερινή»: «...Ο διπλωματούχος μηχανικός με πτυχίο ΑΕΙ (το όνομά του είναι στη διάθεση της "Κ") που προσελήφθη στις Ολυμπιακές Αερογραμμές την 1η Απριλίου 2005 ως υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου εξασφάλισε μηνιαίο μεικτό μισθό 4.500 ευρώ!

Ο εν λόγω υπάλληλος θα απασχοληθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, κατόπιν εντολής του διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, λέει η σύμβασή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται περί πρόσληψης στελέχους ειδικών προσόντων για συγκεκριμένη επιτελική θέση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν κρυπτώ πρόσληψη του υπαλλήλου των 4.500 ευρώ μηνιαίως στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, στην ουσία είναι ευνοιοκρατική "μετάταξη" από την Ο.Α. στην οποία αμειβόταν με 2.100 ευρώ μηνιαίως. Ο εν λόγω υπάλληλος είχε την πολυτέλεια να παραιτηθεί από την Ο.Α., αφού εξασφάλισε υπερδιπλάσια αμοιβή από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, ενώ η πρόσληψή του ενεργοποιήθηκε μόλις αυτός παραιτήθηκε από το δικόγραφο αγωγής του που στρεφόταν κατά της Ο.Α. από την οποία είχε πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις...

...Ποιος τελικά έχει την ευθύνη γι' αυτό το προκλητικό ρουσφέτι; Το εποπτεύον υπουργείο; Αλλος υπουργός; Κυβερνητικός παράγοντας ή ο "ολυμπιακός" μηχανισμός;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ