Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Συμβάλλει στη νομιμοποίηση αντιδραστικών μηχανισμών

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» την απόφαση της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» να επιτρέψει εκ νέου στην ΕΛ.ΑΣ να λειτουργήσει το σύστημα παρακολούθησης με κάμερες «C41», έστω και μόνο για λόγους ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας.

Στη σχετική ανακοίνωση, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει: «Η Αρχή Προστασίας διέθετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα του Τύπου, καθώς και τις αναφορές εκατοντάδων πολιτών μέσω των συνδικαλιστικών τους ενώσεων, (λογιστών, ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων) που κατήγγειλαν επανειλημμένα τη χρήση των καμερών για την παρακολούθηση λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, σε περίοδο μάλιστα που οι κάμερες είχαν και πάλι την άδεια της Αρχής Προστασίας, υποτίθεται μόνο "για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας"!».

Υπογραμμίζει: «Το γεγονός ότι η ίδια η Αρχή Προστασίας διαπίστωσε σε προηγούμενη συνεδρίασή της τη χρήση των καμερών για σκοπούς άλλους από τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας, στερεί κάθε δικαιολογία για την ανανέωση, για άλλη μια φορά, της άδειας λειτουργίας τους».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει ότι η απόφαση αυτή της «Αρχής» για τη λειτουργία του «C41», «στην ουσία ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιεί τους αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς και νόμους που αποφασίζονται στην ΕΕ και στη χώρα μας, όπως έγινε και κατά τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις 13/7/2005».

Ομως - καταλήγει - καμιά απόφαση της «Αρχής» δεν μπορεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού το σφαγιασμό των λαϊκών ελευθεριών. «Οι εργαζόμενοι, οι οργανώσεις τους, οι επιστημονικές ενώσεις, κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να απαντήσουν με ένταση της πάλης για το ξήλωμα των συστημάτων παρακολούθησης του λαού, για να μη γίνουν πράξη οι τρομονόμοι, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, το φακέλωμα κλπ. στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ