Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τραγική κατάληξη είχε για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, 59χρονο πολιτικό του Εργατικού Κόμματος, Ρόμπιν Κουκ, η ορειβατική αναρρίχηση στην ορεινή Βόρεια Σκοτία, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Τα αίτια του θανάτου ερευνώνται. Ο Ρόμπιν Κουκ θήτευσε στο Φόρεϊν Οφις από το 1997 μέχρι και το 2001. To 2003 παραιτήθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης Μπλερ να υποστηρίξει τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Με αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 8%, επιδόματα και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών περίπου 90.000 Νοτιοαφρικανοί εργαζόμενοι στα χρυσωρυχεία της χώρας πραγματοποιούν το τελευταίο 48ωρο την πρώτη μεγάλη απεργία τους την τελευταία 18ετία.

ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ.-- Η ανατροπή υπερφορτωμένου φέρι μποτ χτες σε ποτάμι πλησίον της επαρχιακής πόλης Ντζούκου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 επιβατών, ενώ η τύχη δεκάδων άλλων αγνοείται.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Πάνω από 144.000 είναι τα υποσιτισμένα παιδιά στο Δυτικοαφρικανικό Μάλι, επαναλάμβανε και χτες αξιωματούχος του ΟΗΕ στην περιοχή, κάνοντας νέα επείγουσα έκκληση για τη συγκέντρωση 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων και την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Διεκόπησαν το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο οι εξαμερείς συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, με ΗΠΑ και ΛΔ Κορέας να ανταλλάσσουν κατηγορίες σε σχέση με το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο. Οι συνομιλίες αναμένεται να ξαναρχίσουν στις 29 του μήνα...

ΣΟΦΙΑ.-- Νέο γύρο διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ) με το Εθνικό Κίνημα Συμεών ΙΙ για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Βουλγαρία. Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν οι πλημμύρες στη Βορειοδυτική και Νότια Βουλγαρία, που έχουν κοστίσει τουλάχιστον 6 ζωές και ζημιές περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το «Γερμανικό Πρακτορείο».

ΤΙΡΑΝΑ.-- Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Δημοκρατικών, που υποστηρίζουν ότι νίκησαν στις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία, Σαλί Μπερίσα, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει 4 υπουργεία στο Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του Γκένσι Πόλο, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Φατμίρ Νεντίου, το Αγροτικό Περιβαλλοντικό Κόμμα του Λουφτέρ Τζουβέλι και το κόμμα Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βαγγέλη Ντούλε της ελληνικής μειονότητας, όταν σχηματίσει κυβέρνηση, αφού λάβει εντολή από τον Πρόεδρο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ