Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Σκληρή μάχη με τη φωτιά στην Κόιμπρα, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας

Associated Press

Σκληρή μάχη με τη φωτιά στην Κόιμπρα, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Αγωνιώδη και άνιση η μάχη που δίνουν εδώ και πολλές ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πορτογαλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες και κατακαίουν απέραντες εκτάσεις.

Περισσότεροι από 2.700 πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός στα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία που πλήττεται από τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας μετά το 1945. Από τις δεκάδες πυρκαγιές, οι 27 μαίνονται ανεξέλεγκτες ενώ σε μία από τις κύριες εστίες η πυρκαγιά ήδη έχει αρχίσει να κατακαίει τα προάστια της πόλης Κόιμπρα.

Μέχρι στιγμής 14 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα πυροσβέστες, έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, ενώ έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά και καλλιεργειών.

Τέλος, πολλές χώρες της ΕΕ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Πορτογαλίας για αποστολή βοήθειας προκειμένου να κατασβεστούν οι δασικές πυρκαγιές που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Ισπανία και Γαλλία ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση με την αποστολή 2 αεροσκαφών «Καναντέρ», ενώ από ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος έστειλαν χτες Ιταλία και Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ