Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεπερασμένες ιδέες και συστήματα

«Ξεπερασμένες» είναι σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι «προσεγγίσεις» όλων όσοι ασκούν στην κυβέρνηση κριτική επειδή «ενισχύει την επιχειρηματικότητα», γκρεμίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. «Αμα λένε ότι θίγονται τα κεκτημένα και όχι το επιχειρηματικό κεφάλαιο κλπ., αυτό είναι μια άλλη διαδικασία, αλλά ξέρω ότι η κλασική διαίρεση της οικονομίας πλέον δεν ισχύει... Αυτές είναι προσεγγίσεις οι οποίες είναι ξεπερασμένες», είπε χαρακτηριστικά χτες στον «Φλας» ο Γ. Βουλγαράκης.

Ο υπουργός δεν πρωτοτυπεί ούτε κάνει του κεφαλιού του. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στη συνέντευξή Τύπου στη ΔΕΘ χαρακτήρισε «ιδεοληψίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» τις απόψεις που δε συμπίπτουν με την πολιτική της ολόπλευρης στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να υπάρξει διέξοδος από την κρίση! Επικαλέστηκε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός τις παγκόσμιες εξελίξεις, δηλαδή την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού, οι οποίες, όπως είπε, «επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δικών μου απόψεων».

Βέβαια, ο Κ. Καραμανλής έρχεται δεύτερος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν που έδωσε μεγάλες μάχες για να συκοφαντήσει τις σοσιαλιστικές ιδέες και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, κηρύσσοντας το ρεαλισμό και την προσαρμογή στην πραγματικότητα, ξηλώνοντας ταυτόχρονα συστηματικά το ένα μετά το άλλο δικαιώματα των εργαζομένων. Η διαφορά με τον σημερινό πρωθυπουργό είναι ότι αυτός δηλώνει εξαρχής ότι το κάνει «από ιδεολογία».

Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται συστηματική δουλιά προκειμένου να διαπαιδαγωγήσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την ηγεμονία του κεφαλαίου και να συμφιλιωθούν με τις αλυσίδες τους. Μόνο το κεφάλαιο μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αποφάνθηκε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας περίπου περήφανος που τα δίνει όλα στους κεφαλαιοκράτες για να ανταποκριθεί στην «κοινωνική αποστολή» τους...

Ξέρουν βέβαια πολύ καλά οι γαλαζοπράσινοι διαχειριστές πως δεν μπορούν να καταργήσουν την ταξική πάλη ούτε να γράψουν το τέλος της ιστορίας, έστω και αν πολλοί πιστεύουν ότι η παντοδυναμία του καπιταλισμού θα είναι αιώνια. Αργά ή γρήγορα θα μάθουν ότι αυτό που πραγματικά είναι ξεπερασμένο είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν...


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ