Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... παιδευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ», με «εισαγωγή μάνατζερ», «αποτελεσματικότερη διοίκηση», «ανταγωνιστική στο διεθνή χώρο»! Οχι, δεν πρόκειται για φράσεις από ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ για την ...ιδεατή ελληνική επιχείρηση.

Για την άποψη του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρόκειται.

Πάντως, πρέπει να εξάρουμε την εφευρετικότητα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζει τις θέσεις του. Οπως είπε για το ίδιο θέμα η Μ. Δαμανάκη, «έχουμε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με αυτό που ονομάζεται ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Δηλαδή, με τι ακριβώς «ταυτίζεται» η έννοια του «μη κρατικού πανεπιστημίου», έτσι για να καταλάβουμε κι εμείς; Ως γνωστόν, οτιδήποτε «μη κρατικό» (ενίοτε και ...«κρατικό») σε αυτή τη χώρα χρηματοδοτείται και, επομένως, ελέγχεται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο χώρος δε μας επιτρέπει να αναφερθούμε στα ακόμη χειρότερα, για τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Υπάρχει το σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα. Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ ότι οι προτάσεις του για την Παιδεία ξεπερνούν σε αντιδραστικότητα και νεοφιλελευθερισμό ακόμη και την πολιτική της κυβέρνησης...

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ, ΠΟΥ ΤΑ κάνουν, τώρα, μας τα ...ανακοινώνουν κιόλας. Ο λόγος για τους βιομήχανους τροφίμων, που επισκέφθηκαν χτες τον υφυπουργό Ανάπτυξης, για να του πουν ότι θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των προϊόντων τους λόγω των τιμών του πετρελαίου!

Και φυσικά, μη φαντάζεστε ότι ...έπαθαν και τίποτε με την πράξη τους αυτή. Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο ανταγωνισμός λειτουργεί, η κυβέρνηση εποπτεύει, καταγράφοντας το τι συμβαίνει και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν ό,τι υπαγορεύει η μεγιστοποίηση των ήδη τεράστιων κερδών τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Με το ...δίκιο τους, βέβαια, οι άνθρωποι. Στο επιχειρηματικό κέρδος δεν προσκυνούν οι κυβερνώντες, ομού με την αξιωματική αντιπολίτευση και τους όποιους άλλους οπαδούς του ευρωμονόδρομου και της αγοράς;

Ο,τι θέλουν κάνουν και το κράτος απλώς καταγράφει το τι συμβαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ