Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «Ολυμπιακή»... αερολογία του ΠΑΣΟΚ

«...Το 1994 είχα χρηματίσει για τρεις μήνες υπουργός Μεταφορών. Στο διάστημα αυτό ασχολήθηκα κυρίως με την Ο.Α. (...).

*

Επέστρεψα (σ.σ.: από τις Βρυξέλλες) με το πρόγραμμα εξυγίανσης, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είναι ευτυχείς (σ.σ.: οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή") και ότι θα έπρεπε να με ευγνωμονούν. Θα έλεγα ότι έπρεπε να μου είχαν κάνει άγαλμα (...)

*

(...) άρχισε μια διαπραγμάτευση (σ.σ.: με τους εργαζόμενους) η οποία πήρε εντελώς απίστευτη μορφή. Τα πιο σκανδαλώδη προνόμια επροβάλλοντο ως κεκτημένα και υπήρχε η πλήρης αδιαλλαξία. Πήγα τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου, του κατέθεσα μάλιστα και μια επιστολή, και του είπα το εξής απλό: Οτι οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων είναι πωρωμένοι! Δηλαδή, ότι έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο σήψης, ώστε πλέον η εταιρία αυτή να μην έχει κανένα νόημα ως σύνολο ανθρώπων (...)

*

Του είπα του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτή η εταιρία δεν είχε καμία ελπίδα. Πρέπει να δοθεί σε έναν ιδιώτη και αυτός να απολύσει όλους τους υπαλλήλους και αργότερα ίσως να προσλάβει μερικούς (...) Αυτοί είναι που καταστρέφουν την εταιρία! (...)

*

Λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ αυτή η εταιρία να ορθοποδήσει εάν δεν πωληθεί σε ιδιώτη ο οποίος να έχει πλήρη ελευθερία σε σχέση με το προσωπικό της. Χρειάζεται ριζική λύση. Αυτή είναι η άποψή μου...».

*

Αυτή η άποψη (ενδεικτική του πώς πολιτεύτηκε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της «Ολυμπιακής») είναι του διατελέσαντα και υπουργού Μεταφορών (!) κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Την είχε ομολογήσει σε χρόνο ανύποπτο (συνέντευξη στην «Απογευματινή», 5/6/2000).

***

Μήπως θέλετε και την άποψη του κ. Πάγκαλου για τη στάση της ΝΔ, τότε που ήταν αυτή αντιπολίτευση και που τότε ήταν εκείνη που μιλούσε για «ξεπούλημα» από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Ορίστε:

*

«Διάβασα μια δήλωση του κ. Παπαληγούρα, ο οποίος μιλά για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και άλλα σοσιαλιστικά και ηχηρά, τρίχες κατσαρές δηλαδή. Τι είναι αυτές οι αμφίσημες δηλώσεις τώρα; `Η είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης ή δεν είναι. Να το πουν και να το πουν καθαρά...» (στην ίδια συνέντευξη).

***

Ετσι τα έλεγε ο κ. Πάγκαλος για την «Ολυμπιακή», τότε που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Οσο για το πόσο αξίζουν αυτά που λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ για την «Ολυμπιακή», αρκεί να σας θυμίσουμε ότι ο κ. Πάγκαλος είναι εξέχον μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του συγκεκριμένου κόμματος...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΠΑΣΟΚ στη... Βαϊμάρη (2012-04-06 00:00:00.0)
Πάγκαλος (1) (2008-06-03 00:00:00.0)
Ανοχή στις αντιδραστικές απόψεις Πάγκαλου (2007-03-15 00:00:00.0)
Κόντρες.... επιπέδου (2000-03-24 00:00:00.0)
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο... ΝΕΟΤΕΡΟΣ (1999-01-30 00:00:00.0)
"Ρόλος στα παιγνίδια εθνικής υποτέλειας" (1998-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ