Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανοχή στις αντιδραστικές απόψεις Πάγκαλου

Ιδιες δηλώσεις και από τον βουλευτή Ντ. Βρεττό

Στα μαλακά συνεχίζει να ρίχνει τον Θ. Πάγκαλο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αντιμετωπίζει με «χαμηλούς τόνους» τις αντιδραστικές και αντικομμουνιστικές απόψεις, που διατύπωσε στη ΝΕΤ, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας!

Μάλιστα, και ενώ χτες οι απόψεις Πάγκαλου στηρίχτηκαν και από δεύτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αφού ο Ντ. Βρεττός δήλωσε πως «ο προβληματισμός του Θ. Πάγκαλου είναι σωστός και δεν μπορούν κάποιοι να λένε ότι ο νόμος θα μείνει ανενεργός», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, συνέχισε να απαντά με γενικολογίες, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου.

Την ίδια στιγμή που ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «οι δυο σχηματισμοί της άκρας Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ, δεν έχουν αποδεχτεί ούτε έχουν καταλάβει τι σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία και αυτό είναι πρόβλημα» και συμπλήρωνε ότι «δε νομιμοποιείται να λέει κανείς πως ο νόμος δε θα εφαρμοστεί»..., ο Π. Ευθυμίου παρέπεμπε στην αρχική δήλωσή του με την οποία, αποφεύγοντας να καταδικάσει τις απόψεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Γενικευμένες και αφοριστικές δηλώσεις, διατυπώσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος ερμηνείες και σε λάθος πεδία της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Μάλιστα, ο Π. Ευθυμίου ανέφερε ότι οι δικές του δηλώσεις είναι και η θέση του ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως είπε, «αναφορά σε αυτές έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "αυτή η θέση του εκπροσώπου Τύπου είναι η σταθερή θέση του Κινήματος για όλα αυτά τα ζητήματα"».

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σταθερά, επιμένει να μην καταδικάζει τις θέσεις που κατά καιρούς διατυπώνει ο Θ. Πάγκαλος. Εξάλλου, την ίδια τακτική ακολούθησε και όταν ο ίδιος με συνέντευξή του («Καθημερινή», 11/02/2007) πρότεινε αστυνομικές περιπολίες μέσα στα πανεπιστήμια και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οπως επίσης και καμιά αντίδραση δεν υπήρξε όταν ο Θ. Πάγκαλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ψηφίσει και να συμφωνήσει σε «εφτά σημεία με το νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης».

Η ...ανοχή της Χαριλάου Τρικούπη στις τοποθετήσεις του Θ. Πάγκαλου φανερώνουν ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δε διατυπώνει απόψεις με τις οποίες διαφωνεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε θεωρεί ότι δημιουργούν πρόβλημα στη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι' αυτό αποφεύγει να τις απορρίψει. Το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας το δικομματισμό, δε θα μπορούσε εξάλλου να καταδικάσει απόψεις οι οποίες ακριβώς επιχειρούν να θωρακίσουν το σύστημα από τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Μια θέση που διατύπωσε και ο Ντ. Βρεττός μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ»: «Δεν μπορεί τελικά να ψηφίζεται ένας νόμος, όσο κακός και αν είναι, και να καλούμε τον κόσμο να μην πειθαρχήσει»!

Συγχρόνως, τα «εύσημα» στον Θ. Πάγκαλο έσπευσε να επιδώσει και ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε τις θέσεις Πάγκαλου και μάλιστα δήλωσε ότι «όταν τις αποδεχτεί και το ΠΑΣΟΚ, τότε θα μπορέσει να γίνει κόμμα εξουσίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ