Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΚΕ
Κάλπικα τα «θα» του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλία

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιάζουν σαν "δυο σταγόνες νερό"» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας ότι «μαζί με τους αγώνες, οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να προχωρήσουν στην πολιτική καταδίκη του δικομματισμού μαζί με τα δεκανίκια του (ΣΥΝ - ΛΑΟΣ) και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στην ακατάσχετη παροχολογία το 'ριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ελπίζοντας ότι θα "ψαρέψει" ψήφους δυσαρέσκειας της αγροτιάς. Λες και δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά στην κυβερνητική εξουσία, που κατάντησε με την πολιτική του την ύπαιθρο ένα "απέραντο νεκροταφείο" κατεστραμμένων και ξεκληρισμένων αγροτικών νοικοκυριών. Που, μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν η μικρομεσαία αγροτιά βρισκόταν στους δρόμους του αγώνα με τα αγροτικά της συλλαλητήρια, όχι μόνο δε στήριξε αυτούς τους αγώνες, αλλά τους υπονόμευσε, μιλώντας για ξεπερασμένα αιτήματα και μορφές πάλης.

Ο Γ. Παπανδρέου, παρά τις φιλοαγροτικές κορόνες του, δεν κατάφερε να κρύψει ότι το κόμμα του στηρίζει, με κάθε μέσο, την πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων. "Δεσμευόμαστε - είπε χαρακτηριστικά - ότι θα υποστηρίξουμε ισχυρούς επαγγελματίες αγρότες". Πρόκειται για κυνική ομολογία.

Κατά τ' άλλα, έκανε πως τάχα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της αγροτιάς. Λέξη, όμως, δεν είπε για τις εξευτελιστικές τιμές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, για τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, για τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας, για τη ληστεία των τραπεζών, για την ακρίβεια στα μέσα και εφόδια, για την κατάργηση των τιμών εγγύησης κ.λπ.

"Ξέχασε" να αναφερθεί στην από κοινού με τη ΝΔ στήριξη και υλοποίηση της νέας ΚΑΠ, που θέτει ως στρατηγικό στόχο την αναδιανομή της γης και παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτών και αγροτοβιομηχάνων και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, έτσι που να δημιουργηθούν "βιώσιμα και ανταγωνιστικά ισχυρά αγροτικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις" για παραγωγή φτηνής πρώτης ύλης.

Επίσης, "δε θυμήθηκε" να πει πως μ' αυτές τις πολιτικές που πρεσβεύει έκανε τη χώρα μας, εξαρτημένη διατροφικά από τις πολυεθνικές και, μάλιστα, με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και πως για να τραφεί και να ντυθεί ο λαός μας πληρώνουμε για εισαγωγές περισσότερα από όσα πληρώνουμε για το πετρέλαιο, ενώ μπορούμε να τα παράγουμε και, μάλιστα, ποιοτικά καλύτερα και φτηνότερα προϊόντα.

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες της αγροτιάς για τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ, τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως αντιπολίτευση, για να νομίζει ο κος Παπανδρέου και το κόμμα του, πως η αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ θα γίνει το "πλυντήριο" για να "ξεπλύνει τις αμαρτίες" του και να αρπάξει το ΠΑΣΟΚ τις ψήφους της αγροτιάς.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιάζουν σαν "δυο σταγόνες νερό" και ο αγρότης είδε, άκουσε, έπαθε και έμαθε πολλά, για να γίνει ξανά εύκολο θύμα του δικομματισμού. Ιδιαίτερα στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις όπου διεκδικούσε την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος από την πολιτική της νέας ΚΑΠ, που την επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διέκρινε καλύτερα τους φίλους και τους εχθρούς του.

Το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, τόσο στα άμεσα, όσο και στα μακροπρόθεσμα αιτήματα και στόχους. Μαζί με τους αγώνες, οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να προχωρήσουν στην πολιτική καταδίκη του δικομματισμού μαζί με τα δεκανίκια τους (ΣΥΝ - ΛΑΟΣ) και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο ορίζοντας της προοπτικής για ουσιαστική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της μικρομεσαίας αγροτιάς και της υπαίθρου συνολικότερα».

«Δεν είμαστε ...λωτοφάγοι»!

Σε δήλωσή του, σχετικά με την περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, στέλεχος της ΠΑΣΥ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία διαφορά στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «στην ΚΑΠ, στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, δηλαδή, υπάρχει μια απόλυτη ταύτιση» και πως ο Γ. Παπανδρέου «σε κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος δεν αναφέρθηκε, όπως την αναπλήρωση του εισοδήματος ή την επαναφορά των εγγυημένων τιμών».

Αναφορικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περί διεκδίκησης επιδοτήσεων και μετά το 2013, ο Β. Μπούτας τόνισε: «Δεν είμαστε λωτοφάγοι ο ελληνικός λαός και οι αγρότες. Η ΚΑΠ που δημιουργεί τα προβλήματα, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου να είναι υπουργός Εξωτερικών. Εβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του. Εχουμε το αίτημα για προστασία των ελληνικών προϊόντων από εισαγωγές. Οι δασμοί, όμως, σταδιακά, καταργούνται με δική του υπογραφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ