Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Δύο έδρες στους ΣΥΝεργάτες του

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συγκαλείται το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού, στην κρίση του οποίου θα τεθεί όλο το «πακέτο» της εκλογικής καθόδου του κόμματος, δηλαδή η εκλογική διακήρυξη, η συνεργασία με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η πλουραλιστική εκπροσώπηση στη Βουλή κλπ.

Χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις, καθώς το Σώμα είναι δεδομένο και αυτό που, στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο, είχε διαμορφώσει τους υπάρχοντες σήμερα συσχετισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΝ (65% υπέρ του «αριστερού ρεύματος» και 35% υπέρ της «ανανεωτικής» πτέρυγας), σίγουρα θα επικρατήσουν υψηλοί τόνοι με τη δεδομένη διαφωνία των «ανανεωτών» σε όλα τα ζητήματα που κατά πλειοψηφία η ΠΓ εισηγείται στο Συνέδριο.

Χτες η ΠΓ συζήτησε και την πρόταση που θα καταθέσει στους «συμμάχους» για την πλουραλιστική εκπροσώπηση στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΝ προτίθεται να δώσει τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στην ΑΚΟΑ, δηλαδή - εκτός απροόπτου - στον Γ. Μπανιά, και την έδρα στην Α' Πειραιά (πιθανά στον Θ. Δρίτσα). Πολλοί ωστόσο είναι και οι «μνηστήρες» της έδρας στην Α' Αθήνας, που μένει κενή μετά την αποχώρηση του Ν. Κωνσταντόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ