Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας

Με προγραμματική σύμβαση για τη δημοτική περιουσία, που υπερψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση του δήμου παραχωρεί «γην και ύδωρ» στους ιδιώτες...

Συγκρότημα κατοικιών στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, που κι αυτό εκχωρήθηκε στον Λάτση
Συγκρότημα κατοικιών στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, που κι αυτό εκχωρήθηκε στον Λάτση
«Γην και ύδωρ» παραχωρεί η διοίκηση του δημάρχου Αμαρουσίου Π. Τζανίκου στους ιδιώτες. Με την προγραμματική σύμβαση, που υπερψηφίστηκε στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο, περί εκπόνησης και εφαρμογής «στρατηγικού σχεδίου και διαχείρισης της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», η πολιτική της διοίκησης οδηγεί στο ξεπούλημα και όσης δημοτικής ακίνητης περιουσίας απέμεινε στην πόλη. Η σύμβαση υπερψηφίστηκε, παρά την έντονη αντίθεση της παράταξης «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου» και του επικεφαλής της Μπάμπη Ζιώγα.

Οπως σημείωσε στην ομιλία του ο Μπ. Ζιώγας, με αυτό το «στρατηγικό σχέδιο επιβεβαιώνεται το οικονομικό αδιέξοδο του δήμου, αποτέλεσμα της συνεπούς εφαρμογής των γενικότερων κυβερνητικών πολιτικών από τη διοίκηση του δήμου». Επίσης, συνέχισε, «επιβεβαιώνεται η, με θρησκευτική προσήλωση, συνέχιση της πολιτικής που θέλει το δήμο πρόθυμο αρωγό του μεγάλου κεφαλαίου, εξασφαλίζοντάς του την έγγεια υποδομή με τους καλύτερους γι' αυτό όρους, προκειμένου να αναπτύξει τη χρυσοφόρα επιχειρηματική του δραστηριότητα, σε βάρος των πραγματικών αναγκών του μαρουσιώτικου λαού και με παραπέρα επιδείνωση των όρων διαβίωσής του».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω σχέδιο στηρίζεται - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτό - «στην ανάπτυξη εταιρικής σχέσης ανάμεσα στους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα της οικονομίας». Είναι, δηλαδή, όπως σχολίασε ο Μπ. Ζιώγας, η υιοθέτηση της βασικής οικονομικής αρχής που διέπει το πρόγραμμα «Θησέας» για την Αυτοδιοίκηση και τις «Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». «Πρόκειται - επισήμανε - για την οικονομική αρχή που την ασπάστηκαν ομόθυμα και ομόφωνα ως βασική προϋπόθεση για την "τοπική ανάπτυξη" οι αιρετοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, σε όλα τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα της Αυτοδιοίκησης».

Αλλο παράδειγμα της απαράδεκτης σύμβασης, για τα συμφέροντα του μαρουσιώτικου λαού, είναι η κεντρική της ιδέα, σύμφωνα με την οποία «η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας αποσκοπεί στην επίτευξη του βέλτιστου τρόπου χρήσης των ακινήτων με τους επωφελέστερους όρους τόσο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της οικονομικής ανταπόδοσης»!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου», κατέληξε ο Μπ. Ζιώγας, «θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλει, από κοινού με τα άλλα μαζικά κινήματα της πόλης, στην ανάπτυξη ενός συντονισμένου διεκδικητικού κινήματος απέναντι στην τοπική εξουσία. Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ενάντια σε όλες εκείνες τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής, που υλοποιώντας τις επιταγές κυβέρνησης και ΕΕ, πλειοδοτεί στην υλοποίηση μέτρων σε βάρος του μαρουσιώτικου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ