Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Αντιδράσεις για τα «Πετράλεια»

Την αντίθεσή του στη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Πετράλεια» εξέφρασε ο δήμαρχος Σκοπέλου Γ. Παχής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτές κοστίζουν, περίπου, 30.000 ευρώ και ο Δήμος ήδη χρωστάει άλλα 80.000 ευρώ για τη διοργάνωση των εν λόγω εκδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή, η οποία συμμετείχε στη διοργάνωση προηγούμενων εκδηλώσεων, συγκαλεί, την Κυριακή, λαϊκή συνέλευση, όπου θα συζητηθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Τα «Πετράλεια» είναι μια φιέστα επισήμων, χωρίς νόημα και ουσία, αφιερωμένη στον Επαμεινώνδα Πετραλιά, πατέρα της υφυπουργού Πολιτισμού Φάνης Πετραλιά, του οποίου η μοναδική σχέση του με τη Σκόπελο ήταν ότι η γυναίκα του καταγόταν από εκεί. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι το Δημοτικό Στάδιο Σκοπέλου μένει αναξιοποίητο όλο το χρόνο, ενώ θα μπορούσαν να αθληθούν οι νέοι του νησιού και ανοίγει μόνο μία φορά για τη διοργάνωση των «Πετραλείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση Σκοπέλου της ΝΔ αναφέρει ότι ο δήμαρχος Σκοπέλου ακολουθεί «ολισθηρό δρόμο» και κάνει λόγο για «έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και πρόσωπα αξιοσέβαστα και αγαπητά στο λαό της Σκοπέλου όπως η Φάνη Πετραλιά» (!) Κι απαιτεί από τον δήμαρχο «να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από την υφυπουργό Πολιτισμού, την οικογένειά της και τους δημότες της Σκοπέλου για τη συμπεριφορά του» (!!)

Επίσης, η Φάνη Πετραλιά με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, αν και δηλώνει ότι η οικογένειά της δεν επιθυμεί τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, εκφράζει τη λύπη και την απορία της για τη στάση του δημάρχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ