Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη κατά Βαζαίου και Μπουρμπούλια

Μετά την προχτεσινή εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή Γ. Σίδερη, χτες ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρωτοδίκη Νεκτάριου Βαζαίου και της πρώην δικαστικής λειτουργού Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια.

Ο πρώτος διώκεται για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης (πλημμέλημα) και η δεύτερη για κατάχρηση εξουσίας που αφορά αθέμιτη παρέμβασή της, την περίοδο που χειριζόταν ως ανακρίτρια την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, σε αντιδικία δύο επιχειρηματιών (κακούργημα).

Απολογία Γιοσάκη

Απολογούμενος χτες στον εφέτη ανακριτή Γ. Σιδέρη που χειρίζεται την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ο ήδη προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατηγορία ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετίζεται με την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

Στο μεταξύ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο αρχιμανδρίτης απαλλάσσεται των κατηγοριών που αντιμετώπιζε για την υπόθεση της φερόμενης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονος, Μερτίρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ