Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας προβληματιστούν

Τώρα, μάλιστα, έγινε πολύ περισσότερο χειροπιαστό και κατανοητό τι εννοούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, όταν δικαιολογούσε τη συμμετοχή των πασίγνωστων, για τις ακραία αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες απόψεις τους, Στ. Μάνου και Α. Ανδριανόπουλου, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος και, μάλιστα, σε εκλόγιμες θέσεις. Θυμίζουμε ότι το βασικό επιχείρημά του ήταν πως θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επανέλαβε αρκετές ακόμη φορές, στο μετέπειτα χρονικό διάστημα.

Και δε γνωρίζουμε, βέβαια, εάν οι κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος είχαν προσωπική συμβολή στην επεξεργασία των θέσεων και των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτές σφραγίζονται έντονα από τη βαθιά αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική και λογική. Ξεκινάνε από την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, και όχι μόνο της τριτοβάθμιας, περνάνε στη χρηματοδότησή της από τον ιδιωτικό τομέα και στην κατηγοριοποίηση - ταξικοποίηση των σχολείων και ιδρυμάτων και καταλήγουν στην ολόπλευρη υποταγή της στην αγορά και τον ανταγωνισμό.

Πάντως, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν πρέπει να χρεώνονται οι προαναφερόμενες αντιδραστικές θέσεις και προτάσεις στους κ.κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο. Απλώς, αυτή είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ας προβληματιστούν όσοι εργαζόμενοι στηρίζουν ακόμη τις ελπίδες τους στο κόμμα αυτό, αλλά διαφωνούν ριζικά με τις απόψεις Μάνου - Ανδριανόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ