Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φωτιά στα μπατζάκια μας»!

Από 0,65 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει, φέτος, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η εκτιμώμενη αύξηση, σε σχέση με πέρσι, θα κυμανθεί από 35-48%. Αυτή η τεράστια αύξηση «θα τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας, η οποία δέχεται απανωτά πλήγματα και από την ακρίβεια στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου, καθώς και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση και, ήδη, σε πολλά σπίτια της επαρχίας ξαναεμφανίστηκαν οι ξυλόσομπες, τα τζάκια και τα μαγκάλια! Αλλά ούτε κι αυτή η λύση συμφέρει, καθώς η τιμή των ξύλων ανέβηκε στα ύψη κι από 7-8 λεπτά το κιλό, που ήταν πέρσι, φέτος κυμαίνεται από 10-11 λεπτά το κιλό, εμφανίζοντας αύξηση πάνω από 35%.

Ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της χώρας, όπου ο χειμώνας είναι πιο βαρύς και πιο μακρύς και θα χρειαστούν πολύ περισσότερο πετρέλαιο, ή ξύλα κι, επομένως, τα έξοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι από τους πιο φτωχούς, μια και, στην πλειοψηφία τους, είναι μικροκληρούχοι αγρότες και συνταξιούχοι του ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ