Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμπανάκι για την απλή αναλογική

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την αιμοδοσία η τροπολογία του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία καταργείται η απλή αναλογική στην ανάδειξη των διοικήσεων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των 54 φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.

Η τροπολογία προβλέπει ότι μετά την πρώτη κατανομή το υπόλοιπο των εδρών κατανέμεται σε εκείνες τις παρατάξεις που έχουν πάρει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% συν ένα του εκλογικού μέτρου. Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας αποτελεί καραμπινάτη παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία του ΠΦΣ στις 24/9/2005 και προσπαθεί να «συμμαζέψει» τη φιλοκυβερνητική παράταξη, που αυτή τη φορά κατεβαίνει τριχοτομημένη στις εκλογές.

Ομως, πέρα από τα ενδοπαραταξιακά της ΝΔ, η παρέμβαση αυτή είναι καμπανάκι για την κατάργηση της γνήσιας και αντιπροσωπευτικής έκφρασης στους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, όπου κατά βάση ισχύει η απλή αναλογική. Γι' αυτό και η απόσυρση της αντιδημοκρατικής τροπολογίας πρέπει να αποτελέσει αίτημα ευρύτερων απ' τους φαρμακοποιούς φορέων. Πολύ περισσότερο, που δεν υπήρξε καμιά απόφαση και αίτημα από το ΔΣ του ΠΦΣ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Ν. Κακλαμάνης στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ