Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αποκαθηλωθούν οι κάμερες

Σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αναφορικά με παρακολούθηση απεργών από τις γνωστές κάμερες κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη. Πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές, στην Ερώτησή τους, σημειώνουν:

«Κατά την πρόσφατη διαδήλωση των εργατριών απεργών της ΣΕΞ ΦΟΡΜ διαπιστώθηκε από τους διαδηλωτές και τους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι οι κάμερες που βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας (Κοτοπούλη και Γ' Σεπτεμβρίου) και στην οδό Πειραιώς (έναντι υπουργείου Εργασίας) στράφηκαν και παρακολουθούσαν τις κινήσεις και τη διαδρομή των διερχόμενων διαδηλωτών καταγράφοντάς τους.

Με δεδομένο ότι έτσι θίγονται στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει παραχωρήσει άδεια για τη λειτουργία του σχετικού κυκλώματος μόνο για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία του κυκλώματος, να αποκαθηλωθούν οι κάμερες ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ