Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Διέξοδος» στις δικομματικές κοκορομαχίες

Τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση τις κόντρες για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, ενώ την ίδια στιγμή εντείνει τη λιτότητα και συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων

Τις «βολικές» δικομματικές κοκορομαχίες φροντίζει να υποθάλπει καθημερινά η κυβέρνηση Καραμανλή, την ίδια στιγμή που βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των μισθωτών και των συνταξιούχων και συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συνειδητά και σχεδιασμένα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παίξει στο δικομματικό θέατρο της διαφθοράς και της σκανδαλολογίας, καθώς εξυπηρετεί να περνούν «σε δεύτερο πλάνο» η εφαρμογή των νέων αντεργατικών νόμων για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η παράταση της άγριας λιτότητας και των φοροεπιδρομών στα λαϊκά στρώματα το 2006, η «εξυγίανση» των ΔΕΚΟ, κ.ο.κ.

Αξιοποιώντας την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δίνει συνέχεια σε καθημερινή βάση στις κόντρες για τη διαφθορά και τη σκανδαλολογία, όπου το «ζητούμενο» είναι ο ένας μονομάχος να «πλήξει» τον άλλον ως περισσότερο διεφθαρμένο...

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θυμήθηκε χτες να σχολιάσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της «μίζας» που φέρεται να πήρε από γαλλική εταιρία οπλικών συστημάτων υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη για τον εκσυγχρονισμό φρεγατών. Ο Θ. Ρουσόπουλος έκανε σύγκριση της στάσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ζήτημα με τη στάση της κυβέρνησης σε κρούσματα εσωκομματικής διαφθοράς, προκειμένου να καταδείξει ότι η δεύτερη είναι «πιο ευαίσθητη» και αντιδρά άμεσα.

Με αφορμή ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει κάτι για τη διαλεύκανση των καταγγελιών για τις «μίζες» ο εκπρόσωπος, αφού παρέπεμψε στο υπουργείο Αμυνας, άδραξε την ευκαιρία για να εξαπολύσει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ επειδή «ο εκπρόσωπός του διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» κάθε φορά που υπάρχουν κάποιες καταγγελίες για περιφερειακά στελέχη της ΝΔ, εννοώντας τις γνωστές περιπτώσεις στην Πάτρα και στη Ρόδο. «Η ΝΔ, για δύο περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδωσε εντολή στη μεν πρώτη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, στη δε δεύτερη διέγραψε το στέλεχός της και το έστειλε στον εισαγγελέα», δήλωσε, για να περάσει αμέσως στην αντεπίθεση: «Αναρωτιέμαι, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε το στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης που κατηγορείται από δύο μεγάλα ΜΜΕ της Γαλλίας;... Εδωσε τέτοια εντολή ο κ. Παπανδρέου για να διερευνηθεί μια υπόθεση που αφορά υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργό;».

Παράλληλα, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ αργότερα απαντώντας στη χτεσινή ομιλία του προέδρου του στην ΚΟ έκανε λόγο για «αντιπολίτευση του μηδενισμού», που όμως «δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλώσει το έργο της κυβέρνησης, ούτε να ακυρώσει τα υπαρκτά αποτελέσματα που ήδη παράγει».

Οταν όμως η κουβέντα φτάνει στην «ουσία» της κυβερνητικής πολιτικής ο εκπρόσωπος είτε σφυρίζει αδιάφορα είτε αρέσκεται ...σε ανέκδοτα. Ετσι, όταν κλήθηκε να περιγράψει τον προϋπολογισμό του 2006, που παίρνει επιπλέον φόρους 3,1 δισ. ευρώ από μισθωτούς και συνταξιούχους, παρατείνει τη λιτότητα και «τσακίζει» τις κοινωνικές δαπάνες, ο Θ. Ρουσόπουλος έδωσε την εξής καταπληκτική απάντηση: «Είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να συμμαζέψει την κακή κληρονομιά του παρελθόντος. Είναι μια ακόμη χρονιά στην οποία θα πρέπει όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες δαπάνες. Είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος θα οδηγήσει την οικονομία σε πολύ καλύτερη μοίρα από αυτή την οποία παραλάβαμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ