Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγώνας για την Υγεία!

Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της Υγείας συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΕΑΣ). Οπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ, τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που εφάρμοζε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζοντας το δημόσιο τομέα της Υγείας προς όφελος των ιδιωτών που λυμαίνονται το χώρο. Και τόνισαν την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του λαού της Λάρισας για τη διεκδίκηση λύσεων με πλαίσιο που στο επίκεντρό του θα έχει τη δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις που παρουσίασε η ΝΕΑΣ αφορούν:

  • Την πλήρη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με την πρόσληψη του αναγκαίου, ιατρικού, παραϊατρικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού. Την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο χρόνια.
  • Την άμεση έναρξη κατασκευής της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, να λειτουργήσει νέα Β΄ Παθολογική κλινική, καθώς και ν' αναπτυχθούν οι κλινικές που λείπουν. Την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων.
  • Την άμεση εφαρμογή εναλλάξ εφημερίας των δύο νοσοκομείων.
  • Την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νομού με την πρόσληψη των 116 ατόμων προσωπικού που λείπουν, την πρόσληψη γιατρών βασικών ειδικοτήτων και τη λειτουργία του θεσμού των περιοδευόντων γιατρών. Την προμήθεια κατάλληλων και σε επαρκή αριθμό ασθενοφόρων καθώς και την εξασφάλιση πληρώματος για όλο το 24ωρο.
  • Την κατασκευή και λειτουργία, τουλάχιστον, δύο αστικών Κέντρων Υγείας.
  • Την αναβάθμιση του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων με πρόσληψη προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού του.
  • Την ανέγερση νέου κτιρίου του ΙΚΑ στη Λάρισα, κάλυψη των κενών θέσεων σε προσωπικό και τον εφοδιασμό κατάλληλου εξοπλισμού για να μην απευθύνονται οι ασφαλισμένοι σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ