Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνηθισμένα τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κυβερνητική προσπάθεια για επικοινωνιακή συγκάλυψη των κενών στην πρόληψη

Δεν παρατηρείται καμία έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας και τα κρούσματα που εμφανίστηκαν είναι συνήθη και εποχιακά υποστηρίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία μετά την ανησυχία που εκφράστηκε από γονείς και παιδιάτρους με αφορμή τα κρούσματα που εμφανίστηκαν τούτη την περίοδο.

Την ανησυχία που εμφανίστηκε πολλαπλασίασε η προσπάθεια επικοινωνιακής κάλυψης των πραγματικών κενών στις δημόσιες δομές απ' την πλευρά της κυβέρνησης και της δημοσιότητας που έτυχαν τυπικές επικοινωνίες και έγγραφα ανάμεσα σε υπουργεία και οργανισμούς. Ετσι χτες το υπουργείο Υγείας βγήκε και ανακοίνωσε ότι με «στόχο την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και των γονέων σε θέματα προληπτικής ιατρικής και υγιεινής, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ) ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης αναφορικά με την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων μηνιγγίτιδας». Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός ζήτησε με επιστολή του να του παρασχεθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες γύρω από τους τρόπους έγκαιρης πρόληψης αλλά και πρώτης διάγνωσης των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας. Και με βάση αυτές τις απαντήσεις που θα παρασχεθούν απ' το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προγραμματίσει σειρά ενεργειών (π.χ. έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, ενημέρωση εκπαιδευτικού προσωπικού κλπ.).

Δηλαδή, όλη αυτή η προληπτική δραστηριότητα που θα έπρεπε να είναι μέλημα μόνιμων δημόσιων δομών επαφίεται σε κάποια φυλλάδα του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο για την πρόληψη της μηνιγγίτιδας C γίνεται μια φορά και δε χρειάζεται επανεμβολιασμός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ