Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Ανακόλουθη η κυβέρνηση

Την ανακολουθία της κυβέρνησης σχετικά με την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, επισήμαναν, για άλλη μια φορά χτες, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και o Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Βουλή, η κυβέρνηση φάνηκε ανακόλουθη σε αυτά που υποσχόταν τόσο πριν τις εκλογές, όσο και αργότερα. Μάλιστα, τους υπενθύμισαν πως όχι μόνο δεν αναγνωρίστηκε το επάγγελμα του πυροσβέστη, του αστυνομικού και του λιμενικού υπαλλήλου ως επικίνδυνο, αλλά ακόμα και η αύξηση των 140 ευρώ δεν ήταν άμεση, αλλά σε βάθος τετραετίας. Παράλληλα, με τις πράξεις της, η κυβέρνηση υποβάθμισε πλήρως το θέμα.

Ο Αντ. Σκυλλάκος ανέφερε ότι η στάση της εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που σαρώνει τα μεροκάματα και τις υπερωρίες και που άνοιξε το δρόμο για αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων ως επικίνδυνων και ανθυγιεινών. Και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την πολιτική δεν εντάσσεται η αναγνώριση του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επαγγέλματος για τον πυροσβέστη, τον αστυνομικό και τον λιμενικό. Είναι κατεύθυνση της ΕΕ η αύξηση των ορίων ηλικίας και σε αυτούς τους κλάδους, των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Τους κάλεσε, δε, σε κοινό αγώνα με άλλους κλάδους που τους αφαιρείται το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, καθώς και για βασικό μισθό 1.300 ευρώ. «Μόνο αυτό το κίνημα θα κατακτήσει λύσεις και μόνο τότε θα σημειωθεί πρόοδος και στα αιτήματα του κλάδου», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σήμερα στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ένστολη κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ