Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ για λογοκρισία

Οτι «αναβιώνει άλλες "μαύρες" εποχές», καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ, με χτεσινή της ανακοίνωση, αναφερόμενη στην άρνηση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού να μεταδώσει προγραμματισμένη συνέντευξη του καταδικασμένου στην υπόθεση της «17Ν» Αλ. Γιωτόπουλου.

Η ΕΣΗΕΑ «καλεί τους δημοσιογράφους να αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια άσκησης λογοκρισίας» και ζητά από τη διοίκηση της ΕΡΤ και τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην προχτεσινή τους «απαράδεκτη» - όπως τη χαρακτηρίζει - απόφαση. Προσθέτει δε πως «κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να δηλώνει τις όποιες πεποιθήσεις του».

Από την πλευρά της, με χτεσινοβραδινή ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρεται στο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχτηκε η απόφασή της να «κοπεί» η συνέντευξη. Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «ουδόλως ενεπλάκη η κυβέρνηση»...

Στο μεταξύ, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε καταδικασμένους για την υπόθεση της «17Ν», η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε χτες τη συνέντευξη του Αλ. Γιωτόπουλου που δε μετέδωσε η ΝΕΤ. Σε αυτήν υποστηρίζει πως τρεις συγκατηγορούμενοί του στην πρώτη δίκη για τη «17Ν» συνεργάστηκαν με τις διωκτικές αρχές. Αναφέρει δε ότι σε ορισμένους κατηγορούμενους οι Αρχές τούς είπαν: «... ανεξάρτητα από ό,τι αξιόποινο έχετε ήδη διαπράξει, εάν μας βοηθήσετε να καλύψουμε τα κενά στο κατηγορητήριο ενάντια σε ορισμένους συγκατηγορουμένους σας, προσφέροντάς μας ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους» (...) «θα έχετε μειωμένες ποινές».

  • Ως αβάσιμη απορρίφτηκε χτες η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης της «17Ν», που έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Ξηρός είχε αρχικά παραιτηθεί του δικαιώματος άσκησης έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκασε έξι φορές σε ισόβια, με αποτέλεσμα η έφεση που τελικά άσκησε να είναι εκπρόθεσμη. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε παρουσία πάνοπλων μασκοφόρων αστυνομικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ