Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γνωστές κορόνες περί μη διαχωρισμού

Τις γνωστές κορόνες περί «χριστιανικής παράδοσης της χώρας», χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά χτες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκειμένου να ...πείσει για την ανάγκη του μη διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους.

Μιλώντας στην ιεραρχία που συνεδρίαζε χτες, ο αρχιεπίσκοπος έκανε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα καταστήσει την Ελλάδα χώρα σχιζοφρενικής πρακτικής, εφόσον ο μεν κόσμος θα εξακολουθήσει να συρρέει στις εκκλησίες, να κτίζει ναούς, να επισκέπτεται μονές και να σέβεται τον ιερό κλήρο, το δε επίσημο κράτος θα υποδύεται τον αδιάφορο έναντι της θρησκείας, ανταποδίδοντας έτσι όσα οφείλει στην Εκκλησία του».

Βέβαια, ο αρχιεπίσκοπος κρύβει ότι η σημερινή κατάσταση βολεύει την Εκκλησία, αφού απολαμβάνει το δικό της μερίδιο στην οικονομική, πολιτική, ιδεολογική και πολιτική ισχύ της κρατικής εξουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το θέμα της «ανωτατοποίησης» των εκκλησιαστικών σχολείων. Οπως, επίσης, βολεύει και το αστικό κράτος, που αξιοποιεί την επιρροή και τους μηχανισμούς της Εκκλησίας για να διαιωνίζει την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία του και να εξασφαλίζει τη συναίνεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Χτες, εξελέγησαν μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Παπαχρήστου και μητροπολίτης Δράμας ο αρχιμανδρίτης Παύλος Αποστολίδης, ηγούμενος της Μονής Σουμελά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ