Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στην τροχιά του Συλλαλητηρίου

Μαχητική συγκέντρωση την Πέμπτη στην πόλη

Μια ακόμα δυναμική συγκέντρωση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εργατοϋπάλληλοι και νεολαία, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις αρνητικές συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, μέσα από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου, την ακρίβεια, την ανεργία και την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, πήραν μέρος στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων.

Η κινητοποίηση ανέδειξε την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να εντείνουν τη δουλιά τους και την καθημερινή παρέμβαση στους χώρους δουλιάς, μπροστά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 12 Νοέμβρη.

Τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, οξύνει την αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σημείωσε μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, Ν. Χρύσης, επισημαίνοντας και τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Οι πλειοψηφίες της συναίνεσης δεν αμφισβητούν την ανάγκη να αυξήσει το κεφάλαιο την κερδοφορία του και στη βάση αυτή διευκολύνουν με την τακτική τους το πέρασμα της αντεργατικής επίθεσης καλλιεργώντας την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο ομιλητής, καταγγέλλοντας τη στάση και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που συναινεί στην κυρίαρχη πολιτική, παρά τις φραστικές αντιπαραθέσεις και αφήνει στο απυρόβλητο τα αντεργατικά μέτρα που προώθησε του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη το κτίριο του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ