Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Υπόθεση κάθε εργάτη και υπάλληλου η επιτυχία του

«Ο αγώνας μας θα γίνεται πιο αποτελεσματικός όσο θα δυναμώνει η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα» τόνισε ο Γ. Σκιαδιώτης, μιλώντας στους εργαζόμενους της Ενωσης Ποτοποιών Μυτιλήνης

Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη! Ενα σχεδόν μήνα πριν από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, οι μηχανές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δουλεύουν στο «φουλ», δίνοντας τη μάχη για την επιτυχία του εργάτη τον εργάτη. Η κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Το ίδιο και η τακτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να καταθέσουν τη συναίνεσή τους στο παραπέρα πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων, με τις κατάπτυστες προτάσεις τους για τη νέα ΕΓΣΣΕ, τη συμμετοχή τους στο τραπέζι του διαλόγου και τις άσφαιρες «κινητοποιήσεις» στο απώτερο μέλλον.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ του τομέα Ηρακλείου και στα λύματα Μεταμόρφωσης της ΕΥΔΑΠ, στον ΟΤΕ στο κέντρο της Ηλιούπολης και τις ψυχιατρικές κλινικές ΣΙΝΙΟΥΡΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΘΗΝΑ και ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ.

Φουντώνει η μάχη σε όλη τη χώρα

Στη Μυτιλήνη, κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης Δημήτρη Σιαμέτη, περιόδευσε στην Ενωση Ποτοποιών Μυτιλήνης (ΕΠΟΜ) και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να πάρουν μέρος μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

«Με βάση τις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ και τη στήριξη των πολιτικών της από την ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, επιτυγχάνεται η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης», τόνισε ο Γ. Σκιαδιώτης, ανοίγοντας την κουβέντα με τους εργαζόμενους. Και σημείωσε ότι «σήμερα, με βάση την τεχνολογική εξέλιξη, η αγορά μιας μηχανής θα έφερνε, όπως είναι αυτονόητο, τη μείωση της κούρασης και των ωρών εργασίας των εργαζομένων, θα διευκολυνόταν η δουλιά», σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ. «Ομως, επειδή οι μηχανές είναι στα χέρια του κεφαλαίου και όχι του λαού συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η επίθεση και η εκμετάλλευση μεγαλώνει. Σύνταξη στα 72 θέλουν να μας βάλουν. Να σε ξεζουμίζουν μέχρι λίγο πριν πεθάνεις, ώστε να μην έχεις το χρόνο να γευτείς τους κόπους τόσων χρόνων».

Να βάλουμε ψηλά τον πήχη

Ο Γ. Σκιαδιώτης, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΠΟΜ
Ο Γ. Σκιαδιώτης, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΠΟΜ
«Η εργατική τάξη πρέπει να βάλει τον πήχη της ψηλά», τόνισε ο Γ. Σκιαδιώτης και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι πως τον πλούτο τον παράγουν εκείνοι και όχι από μόνες τους οι μηχανές. Χωρίς εργατικά χέρια κόβεται μαχαίρι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Με τα αιτήματά μας στην πρώτη γραμμή στις 12 Νοέμβρη θα δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, έτσι ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην όξυνση της ταξικής πάλης και της δημιουργίας όρων και προϋποθέσεων μιας πιο αποφασιστικής συνέχειας.

Σήμερα, χρειάζεται οι εργαζόμενοι να οργανώσουν καλύτερα τη δράση τους. Η απάντηση πρέπει να δοθεί συλλογικά και όχι ατομικά, ώστε να έχει αποτέλεσμα. Η αδυναμία στην οργάνωση των εργατών σε σωματεία πρέπει να την παλέψουμε με κάθε τρόπο. Ο συνδικαλισμός και η ένωση των εργατών σε σωματεία πρέπει να γίνει ο σκοπός μας. Ενωση όμως σε ποια κατεύθυνση; Σε αυτήν που θέλουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; οι οποίες έρχονται σε συμφωνία με τους εργοδότες αποδεχόμενες τη Στρατηγική της Λισαβόνας, η οποία είναι το εφαλτήριο των σημερινών προβλημάτων;

Πρέπει οι εργαζόμενοι να μην παρασυρθούν από τις τουφεκιές που θα ρίξουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μπροστά στις εξελίξεις, θέλοντας να κλείσουν κάποια στόματα, μειώνοντας την αντίδραση, πως τάχα κάνουν κριτική στις πολιτικές του κεφαλαίου».

«Ο αγώνας μας θα γίνεται πιο αποτελεσματικός όσο θα δυναμώνει η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, στο βαθμό που ισχυροποιείται το ΠΑΜΕ. Η κοινή δράση και η πάλη ενάντια στα μονοπώλια πρέπει να χτυπηθεί από την εργατική τάξη αποφασιστικά», κατέληξε ο Γ. Σκιαδιώτης.

Γενικές Συνελεύσεις σε ξενοδοχεία - επισιτισμό

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν τις επόμενες μέρες ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Επισιτισμού, τα ταξικά επιχειρησιακά σωματεία, τα παραρτήματα και οι σωματειακές επιτροπές του κλάδου, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Σωματείων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό καλεί όλους τους εργαζόμενους, μετανάστες και Ελληνες, να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. «Τίποτα δεν μπορεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης και των κερδών», τονίζει το Συντονιστικό.

Σε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου καλεί και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στη μικρή αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ