Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δε θα τους βγει η επιχείρηση τρομοκράτησης

Τα ταξικά σωματεία καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους την προχτεσινή σύλληψη της Μαρίας Τσαγκατάκη

Τις τρομοκρατικές μεθόδους σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και στελέχους του ΠΑΜΕ, Μαρίας Τσαγκατάκη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Ενωση συνταξιούχων ΝΑΤ. Η συνδικαλίστρια συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ακροπόλεως, με την κατηγορία της «παράνομης αφισοκόλλησης» και ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, όπως επικαλέστηκε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. Παρά το γεγονός ότι δήλωσε αμέσως τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, κρατήθηκε στο Τμήμα για αρκετές ώρες και αφέθηκε ελεύθερη μόνο ύστερα από την επί τόπου παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου.

Η Μαρία Τσαγκατάκη συμμετείχε με συναδέλφους της σε αφισοκόλληση για την προπαγάνδιση της ανοιχτής Γενικής Συνέλευση που διοργανώνει αύριο, στις 10 το πρωί, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, έξω από το πολυκατάστημα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Αιόλου και Λυκούργου). Τα θέματα της Συνέλευσης είναι «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση και το εμπορικό κεφάλαιο, αφού οι εμποροϋπάλληλοι θα συζητήσουν και θα σχεδιάσουν την αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. Επίσης θα συζητήσουν τα αιτήματα του κλάδου ενόψει της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2006, καθώς και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

«Η προπαγάνδιση της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, διώκεται γιατί είναι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν πολιτικές και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις στις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Η απάντηση των εργαζομένων, που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της ακρίβειας, της ανεργίας, της λιτότητας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των απολύσεων που τα γεννά η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι η μαζική συσπείρωση και συμμετοχή στα σωματεία, η ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ».

Την κινητοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού κάτω από τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, καταγγέλλει και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σύλληψη της Μαρίας Τσαγκατάκη.

«Ο κατασταλτικός μηχανισμός, τρομοκρατεί, κατ' εντολή της ΚΑΡΦΟΥΡ και άλλων μεγαλοκαταστηματαρχών, συνδικαλιστές που συμμετείχαν στους αποκλεισμούς καταστημάτων ενάντια στο ωράριο», σημειώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Και προειδοποιεί πως «η τρομοκρατία δε θα περάσει». Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα απαντήσουν δυναμικά κάτω από τα πανό των σωματείων του εμπορίου στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, στο Πεδίο του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζεται σήμερα συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ (2014-10-10 00:00:00.0)
Εμπόδισαν αφισοκόλληση στην Ξάνθη (2010-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά σχέδια του δήμου (2009-06-24 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στην εκλογική αναμέτρηση (2009-04-07 00:00:00.0)
Συνέλαβαν την πρόεδρο των εμποροϋπαλλήλων (2005-10-07 00:00:00.0)
Απαγόρευσαν την είσοδο σε συνδικαλιστές (2003-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ