Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να κοπεί ο βήχας στη συμβιβασμένη πλειοψηφία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν το ταξικό του ψηφοδέλτιο απευθύνει ο συνδυασμός «Ταξική Ενότητα - Συνεργασία»

Μπροστά στη χιονοστιβάδα της ανεργίας και της φτώχειας, οι εργαζόμενοι στην Κλωστοϋφαντουργία και τον Ιματισμό πρέπει να απαντήσουν στο μαύρο μέτωπο ΕΕ - κυβέρνησης και συμβιβασμένων συνδικαλιστών, υπερψηφίζοντας μαζικά το συνδυασμό «Ταξική Ενότητα - Συνεργασία». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις στους εργαζόμενους του κλάδου στη θεσσαλονίκη και με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός καταγγέλλει το όργιο αυθαιρεσίας και νοθείας που στήνεται στις εκλογές του Συνδικάτου, προκειμένου οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να συνεχίσουν να έχουν το σωματείο κομματικό τους μαγαζί και μεσάζοντα δικηγορικών γραφείων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Ιματισμού Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων για την Ομοσπονδία του Κλάδου, συνεχίζονται μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Οπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα - Συνεργασία», ο Συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία» που έχει την πλειοψηφία του Σωματείου, αρνήθηκε να δώσει μέχρι τελευταία στιγμή τα μητρώα του Σωματείου σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Παραβίασε τη συμφωνία που έγινε στην εφορευτική επιτροπή να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων για να ελέγξουν τη διαδικασία. Φέρνει να ψηφίσουν ανθρώπους που έχουν φύγει από τον κλάδο εδώ και δεκαετίες.

«Δεν είναι παρά ένα κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝασπισμού», σημειώνει και καταγγέλλει πως χρόνια τώρα η πλειοψηφία του Σωματείου βάζει πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας και την αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται. «Σιωπή, βουλωμένα στόματα για τους απλήρωτους του Γιαννακίδη επί μήνες. Συνεργασία με τον εργοδότη του "Ουράνιου Τόξου" δήθεν για να σωθεί η επιχείρηση. Ξεδιάντροπη συνεργασία με τον εργοδότη της ΠΡΩΤΕΞ, που τον άφησαν να κλέψει τα μηχανήματα της επιχείρησης, από τα οποία περίμεναν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Πλάτες στον εργοδότη Γιαννακίδη, γιατί τυχαίνει να είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος του γνωστού "ιστορικού" στελέχους από τη Θεσσαλονίκη που ελέγχει και το ΠΑΣΟΚ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Η «Ταξική Ενότητα - Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να κόψουν το βήχα στους εργοδότες, να στριμώξουν την κυβέρνηση, να σβήσουν το χαμόγελο από τα πρόσωπα όλων των συμβιβασμένων που τους κοροϊδεύουν, ψηφίζοντας τον ταξικό συνδυασμό για ένα σωματείο αγωνιστικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ