Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κλιμακώνουν με νέα πορεία

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια

Η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατριών της «Σεξ Φορμ» αποτελεί καθήκον για κάθε εργάτη, για κάθε σωματείο και συνδικάτο
Η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατριών της «Σεξ Φορμ» αποτελεί καθήκον για κάθε εργάτη, για κάθε σωματείο και συνδικάτο
Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», οι οποίες μπαίνουν τη Δευτέρα στην έβδομη συνεχή βδομάδα επίσχεσης εργασίας. Κλιμακώνοντας τον αγώνα, το συνδικάτο και η σωματειακή επιτροπή απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα συνδικάτα και στους μαζικούς φορείς για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 13 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

«Στην ίδια ή παρόμοια κατάσταση με αυτή των εργατριών της "Σεξ Φορμ" βρίσκονται και οι εργαζόμενοι σε πολλά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους», σημειώνουν στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση το συνδικάτο και η σωματειακή επιτροπή, και τονίζουν:

«Αυτές οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ελευθερίας κίνησης κεφαλαίου και εμπορευμάτων, της πολιτικής της Λισαβόνας, της ανταγωνιστικότητας, για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι αντεργατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις χτυπούν κάθε πλευρά της ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Την πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στους τομείς της Πρόνοιας-Υγείας και Παιδείας, τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε σε συμμετοχή όλα τα συνδικάτα της Αθήνας, τους ανέργους από εργοστάσια που έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν, όλους τους μαζικούς φορείς.

Η αλληλεγγύη και η κοινή δράση όλων όσοι πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ανοίγει δρόμους σε μια άλλη προοπτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

Στην κατεύθυνση αυτή, απ' τις αρχές της επόμενης βδομάδας αντιπρόσωποι των εργατριών θα ξεκινήσουν μαζί με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εξορμήσεις σε τόπους δουλιάς, με στόχο όχι μόνο την επιτυχία της συγκέντρωσης της επόμενης Πέμπτης αλλά και για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της ΟΕΚΙΔΕ, στις 19 του Οκτώβρη.

  • Στην Ομόνοια καλεί την επόμενη Πέμπτη, στις 6 μ.μ., με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας». Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Συνάδελφοι, να μεγαλώσουμε το κύμα συμπαράστασης, να κάνουμε ενιαίο, κοινό αγώνα ενάντια στις απολύσεις, μαζί με τους συναδέλφους που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλιά από τη ΣΕΞ ΦΟΡΜ, το ΦΥΡΟΓΕΝΗ, τη ΛΕΚΟ, το ΣΟΥΛΗ, κ.ά. Οι μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που χρόνια τώρα τα δίνει όλα στο κεφάλαιο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ