Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να πάρουν απάντηση οι συνδικαλιστικές διώξεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της «WACKENHUT» καλεί το συνδικάτο και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ στα γραφεία της εταιρίας φύλαξης
Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ στα γραφεία της εταιρίας φύλαξης
Συγκέντρωση, για το σταμάτημα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την παύση της δίωξης του συνδικαλιστή Πέτρου Κεφαλά, διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το πρωί, έξω από την πύλη της εταιρίας φύλαξης «WACKENHUT», ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα και συνδικαλιστές να συμμετέχουν αποφασιστικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος της Αθήνας.

Η εργοδοσία στην «WACKENHUT» έχει εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, με στόχο να απαλλαγεί από κάθε φωνή αντίστασης και να μπορεί έτσι ελεύθερα να απολύει και να καταπατάει δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, παραπέμπει τον Πέτρο Κεφαλά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στην «WACKENHUT», στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82), με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και στη συνέχεια την απόλυσή του, γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα συναδέλφου του που είχε απολύσει η επιχείρηση.

Λίγες μέρες μετά, με δεύτερο εξώδικο, η εταιρία προσάπτει στον συνδικαλιστή την κατηγορία ότι διευκόλυνε την είσοδο στην επιχείρηση στο τηλεοπτικό συνεργείο του «902 TV», το οποίο συνόδευε τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο σε περιοδεία του στο χώρο. Σημειώνεται δε ότι η επιχείρηση ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για την περιοδεία του βουλευτή, την οποία θα κάλυπτε ο τηλεοπτικός σταθμός και δεν έφερε αντίρρηση.

Η Αχτίδα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Π. Κεφαλά, καθώς και την προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος του βουλευτή του ΚΚΕ να μπαίνει σε χώρους δουλιάς και αυτή η δραστηριότητα να προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Με την πολιτική δίωξη του Π. Κεφαλά - υπογραμμίζει η Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ - θέλουν να τελειώνουν με όποια ταξική φωνή και δράση υπάρχει στην επιχείρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ