Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«WACKENHUT»
Η δίωξη δε θα περάσει

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρία φύλαξης

Σε συγκέντρωση έξω από την πύλη της εταιρίας φύλαξης «WACKENHUT» καλεί σήμερα Τρίτη στις 7 το πρωί, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ενάντια στις απολύσεις, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την παύση της δίωξης του Πέτρου Κεφαλά, αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «WACKENHUT». Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές και συνδικάτα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία της «WACKENHUT» προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από τις ταξικές δυνάμεις, που στέκονται εμπόδιο στις αντεργατικές της επιλογές (απολύσεις, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων), σε αντίθεση με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου. Ετσι, παραπέμπει τον συνδικαλιστή και εργαζόμενο Πέτρο Κεφαλά στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82), με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και στη συνέχεια την απόλυσή του, γιατί υπερασπίστηκε συνάδελφό του που η εργοδοσία είχε απολύσει.

Με δεύτερο προκλητικό εξώδικο η εταιρία κατηγορεί τον συνδικαλιστή ότι διευκόλυνε την είσοδο στην επιχείρηση του τηλεοπτικού συνεργείου του «902 TV», το οποίο συνόδευε τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο σε περιοδεία του στο χώρο. Η επιχείρηση ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για την περιοδεία του βουλευτή, την οποία θα κάλυπτε ο τηλεοπτικός σταθμός και δεν έφερε αντίρρηση.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις ενέργειες της επιχείρησης και υπογραμμίζει ότι η εργοδοσία επιδιώκει μ' αυτόν τον τρόπο να διώξει από το χώρο τις δυνάμεις εκείνες που χαλούν το κλίμα της συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην κινητοποίηση. «Μην επιτρέψετε να τους περάσει», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ