Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Το συμφέρον των εργατών είναι με το ΠΑΜΕ

Περιοδεία χτες κλιμακίου του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Συζήτηση με τους εργάτες του ΗΣΑΠ, στις εγκαταστάσεις του Πειραιά
Συζήτηση με τους εργάτες του ΗΣΑΠ, στις εγκαταστάσεις του Πειραιά
«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη, μέσα από συντονισμένο, καθολικό, ταξικό αγώνα, να αντισταθούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουν λύσεις προς όφελός τους και να την ανατρέψουν. Χρειάζεται όμως να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα».

Αυτό τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Μαζί της ήταν ο Νίκος Ξουράφης Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Η Ελπίδα Παντελάκη αναφερόμενη στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, που προωθεί με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση, τόνισε πως η ΝΔ επιδιώκει να ξεπουλήσει το συντομότερο ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο τομέα από την προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους και το καθεστώς δουλοπαροικίας που θα ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου και η πολιτική που εφαρμόζουν είναι εχθρική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επισήμανε πως η επίθεση από την πολιτική τους θα είναι συνεχής και ραγδαία αλλά υπάρχει ελπίδα από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να είναι θεατές και θα βγουν μπροστά. Στο χέρι μας είναι, τόνισε, να δημιουργήσουμε το λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής, για αλλαγή στην εξουσία. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στους καθημερινούς αγώνες και να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις ώστε ενωμένοι να βάλουν φρένο στα σχέδια του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ