Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη χωματερή

Την πλήρη αδιαφορία της για τα προβλήματα που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής των Λιοσίων στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα της Ανατολικής Αττικής, αλλά και την ενόχλησή της από τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επιβεβαίωσε χτες η κυβέρνηση. Κλιμάκιο συνδικαλιστών από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και το Συντονιστικό των ΟΤΑ επιχείρησε να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο και να του παραδώσει υπόμνημα για τη χωματερή. Σύσσωμη όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επέλεξε να απουσιάσει, παρά το γεγονός ότι είχε έγκαιρα ειδοποιηθεί από την προηγούμενη βδομάδα για την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι συνδικαλιστές στο υπόμνημά τους καταγγέλλουν τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί η χωματερή - ιδιαίτερα μετά την άφιξη και της λυματολάσπης - αλλά και για τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

Αμέσως μετά, το Συντονιστικό συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με την ΚΕΔΚΕ, την οποία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Χρ. Παλαιολόγος. Το Συντονιστικό επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες που φέρει και η ΚΕΔΚΕ για τη χωματερή, αποδεχόμενη τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από τη μεριά του ο Χρ. Παλαιολόγος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών της ΚΕΔΚΕ, ισχυριζόμενος ότι είναι αναρμόδια για τη χωματερή, ενώ είπε ότι το ζήτημα της λυματολάσπης θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ