Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ - ΟΠΑΔ
«Πάγωσε» η σύμβαση με τους φαρμακοποιούς

Στη σύναψη νέας σύμβασης με τους φαρμακοποιούς θα προχωρήσουν το ΙΚΑ και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΠ) μετά το πάγωμα μέχρι το Δεκέμβρη της σύμβασης που υπέγραψαν πρόσφατα τα δυο ταμεία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ). Η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε απ' την ηγεσία του ΠΦΣ ερήμην των φαρμακοποιών, είχε πολλά ετεροβαρή στοιχεία για τους φαρμακοποιούς και η ισχύς της συμφωνίας ήταν απ' την 1.10.2005.

Στα μέσα της εβδομάδας έγινε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά και της Επιτροπής του ΠΦΣ για τις συλλογικές συμβάσεις με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Θόδωρο Αμπατζόγλου. Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ υποστήριξε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια έγινε πρόταση απ' την εκλεγμένη εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Φαρμακοποιών Ελένη Αρμενάκα να παγώσει η σύμβαση που υπογράφτηκε, να γίνει ξανά συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων όλης της χώρας και να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή και αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία της συζήτησης για τη νέα σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ