Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Γυρνάμε την πλάτη στη γαλαζοπράσινη κοκορομαχία

Ανακοίνωση - κάλεσμα στην εργαζόμενη νεολαία με αφορμή τη δημαγωγική κόντρα για την ανεργία και τις προσλήψεις

Την προσπάθεια χειραγώγησης και εγκλωβισμού της εργαζόμενης νεολαίας στα στεγανά της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής καταγγέλλει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ με αφορμή τη δημαγωγική γαλαζοπράσινη κόντρα για την ανεργία και τις δικομματικές προσλήψεις. Στο κάλεσμά της προς τους νέους και τις νέες, εργάτες και εργάτριες, άνεργους και άνεργες, η Γραμματεία σημειώνει:

«Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα της κοκορομαχίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που αφορά στις κομματικές προσλήψεις στο δημόσιο και αλλού. Αυτή η διαμάχη είναι γελοία και εξοργιστική. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά πρέπει να δούμε πίσω από τη βιτρίνα... Ποιους επιχειρούν να κοροϊδέψουν οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πριν και μετά τις εκλογές οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές ρίχνονται στη μάχη του ρουσφετιού και του ταξίματος με στόχο να εξαγοράσουν την ψήφο και την πολιτική στήριξη της νεολαίας, να εξαγοράσουν τις νεανικές συνειδήσεις. Το παράλογο του θέματος είναι ότι η πολιτική αυτών των κομμάτων, που στηρίζει την ΕΕ και τον καπιταλισμό, γεννά και τρέφει την ανεργία και έρχονται από την άλλη να παίξουν με τον πόνο των λαϊκών οικογενειών και να τους τάξουν μια θέση μόνιμης ή μερικής απασχόλησης για τα παιδιά τους αρκεί να υποδουλωθούν στα αντιλαϊκά σχέδια που κατεδαφίζουν το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης.

Χλευασμό, βέβαια, χρειάζεται και η δήθεν αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ που στα 20 χρόνια διακυβέρνησής του έκανε κομματικές προσλήψεις απ' τα παράθυρα και τις πόρτες, που τσάκισε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, που θέλησε να μας "μορφώσει" με μαθήματα υποταγής και δουλοπρέπειας προς το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Οι νέοι εργάτες δεν έχουμε καμία δουλιά με αυτά τα κόμματα και την πολιτική τους. Καλούμε τους νέους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν σε "γαλάζιους και πράσινους" δρόμους να εγκαταλείψουν τη στήριξη σε αυτούς που τους δημιουργούν τα καθημερινά αδιέξοδα. Τους καλούμε να ενταχθούν στο δρόμο του ταξικού αγώνα. Το δικαίωμα στη δουλιά είναι αναφαίρετο και δεν παρακαλάμε κανέναν. Το διεκδικούμε μαζί με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στις 12 Νοέμβρη η εργατική νεολαία θα βρεθούμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για να κοντραριστούμε με την αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών. Θα συναντηθούμε στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως για να δηλώσουμε ότι βαδίζουμε σε έναν και μοναδικό δρόμο - στο δρόμο του ταξικού αγώνα και της ανυπακοής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ