Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με ορμή και αποφασιστικότητα

Εντείνονται οι εξορμήσεις και οι Γενικές Συνελεύσεις σωματείων και συνδικάτων

Ευκαιρία για κουβέντα, αλλά και για νέες εγγραφές στο σωματείο αποτέλεσε η ανοιχτή Γενική Συνέλευση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας
Ευκαιρία για κουβέντα, αλλά και για νέες εγγραφές στο σωματείο αποτέλεσε η ανοιχτή Γενική Συνέλευση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι περιοδείες και εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς όλων των κλάδων, με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στις 12 του Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Παράλληλα, μια σειρά σωματεία και συνδικάτα οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις για να πάρουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής στο Συλλαλητήριο, ενώ τη φωνή τους με την εργατική τάξη ενώνουν και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι με ανακοίνωση της Ενωσής τους δηλώνουν «παρών» στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση.

Οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο στην Ψυττάλεια, στον ΟΤΕ Παγκρατίου και στις ιδιωτικές κλινικές «Θεραπευτήριο Κυψέλη», «Αττικό Θεραπευτήριο», «Ιπποκράτης» και «Στέγη Γερόντων». Με δεδομένα τα προβλήματα των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν σειρά περιοδειών στους χώρους δουλιάς και συγκεκριμένα: Την Πέμπτη στο Μηχανογραφικό Κέντρο και στη ΔΟΥ της ΟΑ, τη Δευτέρα στην Τεχνική Διεύθυνση, την άλλη Τρίτη στην Αεροπλοΐα και στους ιπτάμενους, την Τετάρτη στα γραφεία της Συγγρού και την επόμενη Παρασκευή στα εμπορεύματα, στην πίστα και στον πύργο του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Στη μάχη οι εμποροϋπάλληλοι

«Το μπλοκ των εμποροϋπαλλήλων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, θα είναι μεγάλο, όσο μεγάλη πρέπει να είναι η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική». Αυτήν τους την απόφαση διατράνωσαν την περασμένη Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας από την ανοιχτή Γενική Συνέλευση που διοργάνωσαν έξω από το πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ». Η αγωνιστική διαδικασία (ανοιχτή συνέλευση) των εμποροϋπαλλήλων «σήμανε» συναγερμό στην κυβέρνηση, που επιστράτευσε αστυνομικούς, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά κυρίως τις κάμερες (Σταδίου και Αιόλου) που υποτίθεται ότι παρακολουθούν την κυκλοφοριακή κίνηση!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την κυβέρνηση και δηλώνει ότι «όσες προσπάθειες και να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δε θα αποφύγουν αυτό που νομοτελειακά έρχεται, την ανατροπή της πολιτικής τους».

Ιδιαίτερα πλούσιος ήταν ο αγωνιστικός απολογισμός του κλάδου ενάντια τόσο στην απελευθέρωση του ωραρίου όσο και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης και την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό συνδικάτο των εμποροϋπαλλήλων και στο ΠΑΜΕ, αποφασίστηκε συγκεκριμένα η συνέχιση και ένταση του αγώνα με κάθε μορφή ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ - μάρκετ. Δυναμική παρέμβαση σε χώρους δουλιάς που θα επιδιώξουν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Συσκέψεις, συνελεύσεις εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλιάς. Διεύρυνση των Επιτροπών Αγώνα όπου υπάρχουν στις επιχειρήσεις, δημιουργία σε χώρους που δεν υπάρχουν. Ενίσχυση του παραρτήματος στην Καλλιθέα και δημιουργία παραρτημάτων σε Ν. Ιωνία και Περιστέρι.

Η μάχη θα δοθεί με ένταση και για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ για το 2006, με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ΠΑΜΕ και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Σε συντονισμό με τα υπόλοιπα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας οι εμποροϋπάλληλοι θα δώσουν τη μάχη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ