Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετά τον πάτο έχει και σκάψιμο...

Αυτός ο βούρκος δεν έχει πάτο. Αφού ξεσήκωσαν μέχρι και συνταξιούχους για να ψηφίσουν στις εκλογές του σωματείου ιματισμού - κλωστοϋφαντουργίας Θεσσαλονίκης, κουβάλησαν να ψηφίσει κόσμο που χρόνια είναι εκτός κλάδου, τώρα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και εργαζόμενους που κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ.

Ο λόγος για τα «συνδικαλιστικά» (βλ. εργοδοτικά) στελέχη του Συνασπισμού και της ΠΑΣΚΕ, που προκειμένου να αποτρέψουν την αποκάλυψη της νοθείας που έχουν στήσει στις εκλογικές διαδικασίες, παίρνουν τηλέφωνα στα σπίτια υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ («Ταξική Ενότητα - Συνεργασία») και τους απειλούν. Παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το σωματείο αυτό ως ένα παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που θα συνεχίζει να κρατά στην αδράνεια τους εργαζόμενους, μακριά από διεκδικήσεις οι οποίες θα αμφισβητούν την πολιτική που γεννά την ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την απλήρωτη εργασία.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν φρένο σ' αυτή την κατρακύλα. Να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις, να υπερψηφίσουν το συνδυασμό «Ταξική Ενότητα - Συνεργασία» και να συμβάλουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όφελος τους. Να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα που συγκρούεται με την πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ