Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Υπέρ της εναρμόνισης της γαλλικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας με τη βρετανική τάχθηκε, χτες, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ν. Σαρκοζί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης, καθώς το βρετανικό πλαίσιο εκτιμάται ως «εξαιρετικά σκληρό». Των δηλώσεων Σαρκοζί, όμως, προηγήθηκε ενημέρωση εκπροσώπου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περί ύπαρξης «τρομοκρατικού πυρήνα με διασυνδέσεις με την "Αλ Κάιντα"» στη Γαλλία, ενώ την Κυριακή δύο ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, που αποδείχτηκαν φάρσες, οδήγησαν σε προσωρινή εκκένωση του πύργου του Αϊφελ και του Κήπου του Λουξεμβούργου.

ΑΜΜΑΝ.-- Με τον Ιορδανό μονάρχη συναντήθηκε, χτες, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ. Θέμα της συζήτησής τους οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην ισραηλινο-παλαιστινιακή «ειρηνευτική διαδικασία».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Η βασιλική κυβέρνηση του Νεπάλ προκήρυξε τοπικές εκλογές για τις 8 του Φλεβάρη 2006, διατεινόμενη ότι μπορεί να παράσχει ασφάλεια γι' αυτές. Η αντιπολίτευση αντέδρασε κάνοντας σαφές ότι δε θα συμμετάσχει στη διαδικασία, έως ότου αποκατασταθεί το πολίτευμα που κατέλυσε ο μονάρχης Γκιανέντρα τον Φλεβάρη φέτος.

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ.-- Μία γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένη χτες έξω από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο μόνο η ίδια, σύμφωνα με την αστυνομία. Το κίνητρο της ενέργειάς της παραμένει άγνωστο.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ενας αστυνομικός απήχθη χτες από μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που έχει μετονομαστεί σε KADEK, στην επαρχία Σιρνάκ της ΝΑ Τουρκίας, μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επίσης, χτες, τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχη με Τούρκους κομάντο, ενώ δύο Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης στην οποία έπεσε το όχημά τους στην επαρχία Μπινγκιόλ. Στην επαρχία Τούντσελι, 5.000 Τούρκοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων αυτονομιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ