Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρωτοπόρα δράση από τις γυναίκες

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ

Κάλεσμα στις γυναίκες εργαζόμενες και άνεργες να πρωτοστατήσουν στη μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου απευθύνουν η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ
Κάλεσμα στις γυναίκες εργαζόμενες και άνεργες να πρωτοστατήσουν στη μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου απευθύνουν η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ
Στη μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως μπαίνουν οι εργαζόμενες γυναίκες, σχεδιάζοντας την ιδιαίτερη δουλιά που πρέπει να ξεδιπλωθεί από τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλιάς. Στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ εκτίμησε ότι οι γυναίκες έχουν πολλούς λόγους να βγουν στο δρόμο μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να ενισχύσουν το ποτάμι αντίστασης που θα πλημμυρίσει την Αθήνα στις 12 Νοέμβρη.

Στο κάλεσμά της, η Γραμματεία σημειώνει: «Η ανεργία που τσακίζει χιλιάδες εργαζόμενους και στερεί τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια και οικονομική άνεση τα λαϊκά νοικοκυριά, έχει γονατίσει τις γυναίκες.

Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούμε όλες τις άνεργες γυναίκες να μπουν μπροστά μαζί με τις αγωνίστριες από τη "Sex Form", που απλήρωτες από τον Ιούλη συνεχίζουν σταθερά στο δρόμο του αγώνα και γυρίζουν την πλάτη στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Αυτούς που το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι υπομονή και υποταγή στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενες στους ΟΤΑ στους Παιδικούς Σταθμούς, θα διαδηλώσουν μαζί μας, για να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου, οι δίμηνες - εφτάμηνες συμβάσεις, οι ατομικές συμβάσεις.

Μαζί μας θα είναι και οι εργαζόμενες που για να αφήσουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναγκάζονται να πληρώνουν τροφεία 80, 100 έως και 200 ευρώ.

Το Σάββατο 12 Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε και θα κάνουμε ξεκάθαρο στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις που συντάσσονται με την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι ισοτιμία δεν είναι να αυξήσεις το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65.

Ισοτιμία είναι να αναγνωρίσεις τις ιδιαίτερες δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα, μάνα, σύζυγος και να διευκολύνεις με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, με δωρεάν σύστημα Υγείας - Παιδείας, σύστημα προληπτικής υγιεινής, με μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, με συνταξιοδότηση στα 50 για τα βαριά και ανθυγιεινά και στα 55 για τα υπόλοιπα επαγγέλματα πάντα με πλήρεις αποδοχές.

Ολες οι γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, νέες, συνταξιούχες, μαζί μας το Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως. Μέχρι τότε δίνουμε τη μάχη στα εργοστάσια, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα σούπερ μάρκετ στις υπηρεσίες, γενικά όπου υπάρχουν γυναίκες.

Δεν έχουμε περιθώρια αδιαφορίας και συμβιβασμού. Η λύση για όλη την Εργατική Τάξη είναι η συστράτευση με την ταξική γραμμή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου».

«Παρών» και από την ΟΓΕ

Σε απόφαση για μαζική συμμετοχή των γυναικών της ΟΓΕ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κατέληξε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στην αγωνιστική αφύπνιση των γυναικών, ενάντια στην αντεργατική πολιτική που τις αξιοποιεί μάλιστα ως «Δούρειο Ιππο» για τη γενίκευση αντιλαϊκών μέτρων, η ΟΓΕ αποφάσισε πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο τα εξής ζητήματα: Τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της 5ετούς συνταξιοδοτικής διαφοράς στις εργαζόμενες του Δημοσίου, τις εξελίξεις αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς και την ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ