Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Ταξικό μπλόκο στις προκλήσεις της εργοδοσίας

Σήμερα συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή η άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας του Π. Κεφαλά

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έξω από την πύλη της «Βάκενχουτ» κατά τη χτεσινή συγκέντρωση
Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έξω από την πύλη της «Βάκενχουτ» κατά τη χτεσινή συγκέντρωση
Αγωνιστική δυναμική απάντηση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία έδωσαν χθες το πρωί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και άλλα ταξικά συνδικάτα, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της εταιρίας φύλαξης «Βάκενχουτ» («WACKENHUT») στον Κολωνό, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης του Πέτρου Κεφαλά, αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «Βάκενχουτ».

Σήμερα εξάλλου στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών, συνεδριάζει η Επιτροπή του άρθρου 15 (Ν. 1264/82) για να εξετάσει την αίτηση της εργοδοσίας να αρθεί η συνδικαλιστική ιδιότητα του Π. Κεφαλά, προκειμένου να τον απολύσει απρόσκοπτα.

Στη χθεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωποι από τους εμποροϋπάλληλους, τους τραπεζοϋπάλληλους και τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων και συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι της «Βάκενχουτ», που έσπευσαν να γίνουν μέλη του ταξικού σωματείου, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Και αυτό παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που προσπάθησε να αποτρέψει την επαφή των εργαζομένων στην επιχείρηση με τις ταξικές δυνάμεις, ειδοποιώντας από νωρίς το βράδυ, πριν τη συγκέντρωση, τους εργαζόμενους να πιάσουν δουλιά όχι στον Κολωνό, αλλά στη Μεταμόρφωση. Μάλιστα, όσους δεν είχε προλάβει να ειδοποιήσει, έστειλε πούλμαν για να τους πάρει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ