Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
Εννοια ασύμβατη με την εμπορευματοποίηση

Ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας για τον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος είναι μια σημαντική υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσει, ανεξάρτητα από προθέσεις, μέσα στα ιδεολογικά πλαίσια που καθορίζει το σημερινό κοινωνικό σύστημα.

Αυτό υπογράμμισε χτες στη Βουλή ο Π. Κοσιώνης, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που επεξεργάζεται σχετικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι η υπόθεση της δεοντολογίας απασχόλησε και άλλους κλάδους, όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά, παρά τις όποιες προθέσεις, η κατάσταση δεν καλυτέρευσε. Και στα μέσα ενημέρωσης, είπε, υπάρχει Κώδικας Δεοντολογίας για το πώς θα καλύπτονται οι ειδήσεις, αλλά ο καθένας βλέπει καθημερινά το τι επικρατεί στις τηλεοράσεις με την παρέμβαση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα Μέσα.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας παρά τις όποιες προθέσεις, θα λειτουργήσει μέσα στο δοσμένο πλαίσιο που υπάρχει σήμερα στο χώρο της Υγείας. Ενας χώρος στον οποίο κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και όπου το 47% των δαπανών για την Υγεία βγαίνουν από την τσέπη του Ελληνα πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ