Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Καθήκον όλων μας η έμπρακτη αλληλεγγύη

Αύριο, στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία καλεί και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Κλιμακώνεται ο αγώνας των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», καθώς πυκνώνουν τα μηνύματα της ταξικής αλληλεγγύης
Κλιμακώνεται ο αγώνας των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», καθώς πυκνώνουν τα μηνύματα της ταξικής αλληλεγγύης
Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον πολυήμερο αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» διαδηλώνουν αύριο οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος και η Σωματειακή Επιτροπή, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, ενώ με αποφάσεις τους συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους το Συνδικάτο Μετάλλου, το σωματείο της «Φυρογένης» και το Συνδικάτο Φαρμάκου.

Χτες το πρωί, έφτασε έξω απ' το εργοστάσιο το μήνυμα απ' τις εργάτριες της «ΠΕΤΙΤ», θυγατρικής της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»: Την Πέμπτη θα 'ναι κι αυτές με τις συναδέλφισσές τους, πίσω απ' το ίδιο πανό. Μάλιστα, μιλώντας με μέλη της Σωματειακής Επιτροπής της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» και συνδικαλιστές της ΟΕΚΙΔΕ, σε χτεσινή τους εξόρμηση, οι εργαζόμενες της «ΠΕΤΙΤ» υπογράμμισαν ότι έχουν να πληρωθούν ενάμιση μήνα, γι' αυτό και άμεσα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αναγκαιότητα ο συντονισμένος αγώνας

Ανάλογα μηνύματα συμπαράταξης φτάνουν κι από άλλους χώρους, όπου το συνδικάτο μαζί με την Ομοσπονδία και αντιπροσωπεία των εργατριών περιοδεύουν. Στο επίκεντρο της κουβέντας δεν μπαίνει μόνο η αυριανή κινητοποίηση, αλλά και η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που η Ομοσπονδία έχει κηρύξει για τις 19 Οκτώβρη. Χτες, εξόρμηση έγινε σε εργοστάσιο της υποδηματοποιίας «ΕΛΙΤ». Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», αλλά και πόσο αναγκαία είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Τις επόμενες μέρες, θα ενταθούν οι εξορμήσεις σε βιοτεχνίες, κλωστήρια και τσαγκαράδικα.

Η εμπειρία από τη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», αλλά και τα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ», τα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ», την «ΗΛΙΟΦΙΝ» κτλ. δικαιώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει για να συσπειρώσει ολόκληρη την εργατική τάξη στη γραμμή αντίστασης και αντεπίθεσης, ενάντια στην αντεργατική πολιτική ΕΕ -κεφαλαίου και των κομμάτων της ολιγαρχίας. Αλλωστε, οι ταξικές δυνάμεις έχουν βρεθεί μπροστάρηδες στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, ακριβώς όπως βολεύει την εργοδοσία.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη αποκτά ξεχωριστή σημασία, ώστε να καταγραφούν νέα βήματα στο συντονισμό της πάλης, να ισχυροποιηθεί η φωνή των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οψιμος... πόνος (2006-01-11 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης (2006-01-11 00:00:00.0)
Κατέλαβαν το εργοστάσιο (2005-11-18 00:00:00.0)
Πολύμορφη η αλληλεγγύη της νεολαίας (2005-10-20 00:00:00.0)
Αυτός ο αγώνας είναι όλων μας (2005-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ