Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας στο «Δρομοκαΐτειο»

Στάσεις εργασίας (10 π.μ - 2μ.μ.) συγκεντρώσεις στην πύλη του νοσοκομείου και κλείσιμο της εφημερίας, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη και την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2005 οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο», καταγγέλλοντας ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο λειτουργίας.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων υπογραμμίζει ότι εφημερεύει δυο φορές τη βδομάδα χωρίς να συνεπικουρείται από ψυχιατρικό τομέα γενικού νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο εισάγονται 40 ασθενείς τη βδομάδα με εισαγγελική παραγγελία, η εφημερία ξεκινάει χωρίς κανένα κενό κρεβάτι, ενώ νέοι ασθενείς νοσηλεύονται σε τμήματα χρόνιων περιστατικών σε τελείως αντιθεραπευτικό περιβάλλον. Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, αφού στα νοσηλευτικά τμήματα ένας γιατρός είναι υπεύθυνος για 40 ασθενείς και μια νοσηλεύτρια για 30 - 50 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, το σωματείο καταγγέλλει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στήριξης του νοσοκομείου και η διαδικασία συρρίκνωσης των μονάδων αποασυλοποίησης, αφού η ψυχιατρική μεταρρύθμιση είναι στον αέρα μετά τη λήξη των κοινοτικών κονδυλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ