Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
«Καυγάς» αποπροσανατολισμού...

Νέος «καυγάς» στήθηκε μεταξύ της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, στα πλαίσια της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη, καταργώντας τη μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους και συρρικνώνοντας το προσωπικό της επιχείρησης κατά χιλιάδες - μέσω προγράμματος «εθελούσιας εξόδου».

Αφορμή του «καυγά» είναι η απόφαση του προέδρου του ΟΤΕ να αναθέσει το έργο, που φέρει τον τίτλο «Μετάβαση στο νέο οργανωτικό σχήμα», σε όσους κατείχαν θέσεις ευθύνης - σε επίπεδο διευθυντών και υποδιευθυντών - μέχρι την 25η Ιούλη του 2005, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» και «παύουν να ασκούν καθήκοντα της θέσης τους για λόγους υπηρεσιακούς». Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην υλοποίηση της κατάπτυστης συμφωνίας και, ουσιαστικά, είναι άνευ αντικειμένου. Τα πρώην αυτά στελέχη που θα αναλάβουν το έργο θα εξακολουθούν να λαμβάνουν και να απολαμβάνουν τα επιδόματα και τα προνόμια της θέσης που κατείχαν!

Πρόκειται για μια απόφαση που, μεταξύ άλλων, λειτουργεί εκβιαστικά, αφού όσα πρώην στελέχη δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» θα υποστούν βλαπτική μεταβολή στο ύψος των αμοιβών τους. Επιπλέον, η αντικατάστασή τους - πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό - από στελέχη της αγοράς και υπαλλήλους της επιχειρήσεις με μονομερή απόφαση της διοίκησης, εκδηλώνει την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, για την οποία τεράστια ευθύνη φέρει ουσιαστικά και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Ευθύνες τις οποίες σήμερα προσπαθεί να αποκρύψει, καταγγέλλοντας υποκριτικά την αντικατάσταση των στελεχών, ζητώντας την αξιοκρατική τοποθέτηση στις θέσεις ευθύνης, αλλά και τη σχετική απόφαση για το έργο, λέγοντας ότι λειτουργεί εκβιαστικά και διχάζει τους εργαζόμενους. Ομως την ίδια ώρα ζητά να συμπεριληφθούν σε αυτή και οι τμηματάρχες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ