Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύμορφη η αλληλεγγύη της νεολαίας

Πορεία στο εργοστάσιο της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» διοργανώνουν αύριο οι μαθητές του Ιλίου

Ολοένα και περισσότερο δυναμώνει η αλληλεγγύη στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», οι οποίες διανύουν ήδη την όγδοη βδομάδα επίσχεσης εργασίας. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η πολύμορφη έκφραση συμπαράστασης απ' τη νεολαία.

Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί, οι μαθητές απ' το 3ο, το 4ο και το 6ο Ενιαίο Λύκειο Ιλίου, το 2ο και το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου πραγματοποιούν πορεία αλληλεγγύης προς το εργοστάσιο. Ενώ την επόμενη Δευτέρα 24/10 καλούν σε συντονισμό όλων των σχολείων της περιοχής, στο 1ο ΕΛ Ιλίου, προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τις εργάτριες, και οικονομικά. «Η αλληλεγγύη μας είναι πάνω απ' όλα μήνυμα για κοινό αγώνα ενάντια στον ίδιο εχθρό», τονίζουν οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, 4 φοιτητικοί σύλλογοι εξέδωσαν χτες ψηφίσματα συμπαράστασης, από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών: Βιολογικό, Γεωλογικό, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων. Τα ψηφίσματα εκδόθηκαν με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αλλά ενδεικτική ήταν η στάση των δυνάμεων των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ που σε πολλές περιπτώσεις αρνήθηκαν την υπογραφή τους στο ψήφισμα και τη συμπαράστασή τους στις εργαζόμενες. Η δικαιολογία που πρόβαλαν ήταν πως ο αγώνας των εργατριών είναι προσανατολισμένος ταξικά και υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η Ενωση Εργαζομένων Μπανγκλαντές προσφέρει 50 ευρώ για τις ανάγκες του αγώνα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες του συνδικάτου και της σωματειακής επιτροπής, από κοινού με τις ταξικές δυνάμεις των τραπεζοϋπαλλήλων για να «παγώσουν» τα τραπεζικά δάνεια των εργατριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ